2012-11-04, 12:20
|
|
Raczkowanie
|
Orbitrek czy siłownia?
Witam. Postanowiłam w tym roku zadbac już wcześniej o swoj wyglad zeby latem nie wstydzic sie wyjsc na plaze tak jak to bylo w tym roku. Niedaleko mojej pracy jest fitness dla kobiet tzn. bieżnie, orbitreki i rowerki pionowe i poziome. Chciałam tam wykupić karnet i od przyszłego miesiąca cwiczyc regularnie 3 x w tyg. Karnet w tym klubie fitness kosztuje 100zl za 8 wejść czyli za trening 2 x w tygodniu. Inoformcję ta posiadam z ich strony internetowej, nie miałam okazji wejść zapytać ile ksoztowałby karnet na 3 wejścia w tyg, ale pewnie ze 150zl. Otóz przeliczylam sobie to wszystko i wydam około 800zł za co miesieczny karnet do czerwca więc wpadłam na pomysł ze moze lepiej byłoby wydac jednorazowo te 300zł na swojego orbitreka i cwiczyc tylko na nim przez te pól roku ? Mam jeszcze rowerek stacjonarny troche stary ale da sie na nim cwiczyc wiec miałabym dobrą alternatywe zamiast orbitreka. Doradźcie mi czy osiągne równie zadowalające efekty poprzez trening na orbitreku 3 x w tyg czy lepiej wydać wiecej i zainwestowac w karnet na fitness cwiczać 3 x w tyg raz na orbitreku raz na biezni a raz na rowerku stacjonarnym ? w sumie te dwa sprzety posiadałabym w domu (orbitrek, rowerek) zależalo mi tylko na bieżni bo niestety nie mam za bardzo kiedy biegać na świezym powietrzu. Dodam ze zalezy mi na zrzuceniu paru kg, pozbyciu sie cellulitu ktory w tym roku latem spłatał mi figla i był widoczny nawet na nogach :|, ujedrnieniu ciała no i jakims zarysie mieśni. Nie chce sie rozbudowywac, nie chce miec kaloryfera na brzuchu, tylko lekki. kobiecy zarys miesni, ujedrnione, smukłe ciało bez widocznego cellulitu. Dodam ze zamówilam sobie tabletki wspomagające redukcje cellulitu - Celluoff, nie wiem czy zadziałają ale postanowiłam ze zrobie masowy atak na to gówienko Do tego dołacze jeszcze serum antycellulitowe z Eveline i oczywiście ogranicze jedzenie, slodkie i fast foody. Dzięki za jakiekolwiek rady
Czas edycji: 2012-11-04 o 12:23
|
|
|