Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Odwarstwienie siatkówki
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2012-11-04, 16:07   #4
lunerin
Rozeznanie

Dot.: Odwarstwienie siatkówki

No to i ja. Krótkowidz od urodzenia.
Obecnie -10 w jednym oku w drugim -7, wysoki astygmatyzm no i rozwarstwienie siatkówki w stopniu dużym, na prawym oku szczególnie (prawe ma też większą wadę. Tylko ja nie miałam łatanej, zaciekawiłaś mnie tym, dostałaś na operację skierowanie z NFZ? Pomogło coś, w sensie czy poprawiła sie ostrość wzroku itp?

Noszę okulary, miałam epizod z soczewkami, ale zwykłymi a do prawidłowej korekty astygmatyzmu potrzebowałam torycznych i wtedy, na II roku studiów nie było mnie na to stać. Ale mam zamiar sobie kupić po następnej wypłacie , bo weselicho w przyszłym roku i chcę "wystąpić" w soczewkach

Auto prowadzę, od pół roku mam prawo jazdy i uwielbiam jeździć No i może trochę nieodpowiedzialnie zrobiłam, ale pracuję w branży IT, w takim zawodzie się szkoliłam i zmieniać branży nie chcę.. Ale wiąże się to z pracą non stop przed komputerem co wiadomo oczom nie służy.

Nie mogę się schylać i nosić ciężkich rzeczy, nigdy nie ćwiczyłam na wfie (teraz mam niestety sporą nadwagę ) Nie będę mogła rodzić naturalnie - tylko cesarka. No i częste bóle głowy i zamglenia wzroku to u mnie normalne, także jak boli głowa to za kierownice nie wsiadam... A tak to staram się z tym żyć normalnie, mam to w końcu już prawie od 23 lat, chociaż nie ukrywam, że chętnie bym to wyleczyła. Chociaż nie bardzo wiem jak.
lunerin jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując