2012-11-05, 19:03
|
|
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Bo męska rzecz być daleko, a kobieca – wiernie czekać. ZNO cz. 46
Cytat:
Napisane przez norka27
tak wiec wrocilismy do domu  Wody plodowe sie nie sacza, skorcze sa ale nie regularne i rozwarcie za male by mnie wziac na porodowke  Ale szyjka macicy w koncu jest dojrzala do porodu, czop prawie usuniety, mloda ustawiona w pozyjii do porodu, bardzo nisko jes, glowka pcha na kanal wiec mamy szanse ze sie zacznie tylko pytanie kiedy. Polozna powiedziala ze moze mi troche pomoc i paznkciem draznila wejscie do macicy - myslalam ze sie zesram z bolu - ale podobno wiele kobiet po tym rusza 
|
Doczytałam, że znalazłaś co to było.
Jesteś kolejna osobą, która mówi, że boli jak cholera a ja miałam masaż szyjki (gdzie z 2 cm zrobiło się 5, potem 7 - dwa skurcze to trwało). I nic nie bolało 
---------- Dopisano o 19:03 ---------- Poprzedni post napisano o 19:01 ----------
Cytat:
Napisane przez norka27
no u nasna pomorzu nie bylo tej tradycji z Marcinem akurat chociaz pamietam ze w Bydgoszczy mozna bylo z tej okazji rogale kupic nadziewane jakas masa - dobre byly 
|
Na świętego Marcina - gęsina Kujawsko-pomorskie z tego słynie!
Rogale Marcińskie są tradycją poznańską, tak więc na kuj-pom bardzo znane. Chociaż o tym smacznym przysmaku dowiedziałam się dopiero jak zaczęłam pracować w Pomocy Społecznej (staż).
|
|
|