Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 ;)) cz.VI
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2012-11-05, 18:01   #785
ewulkaaa
Wtajemniczenie

Dot.: Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 ;)) cz.VI

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
I zostało aż 12 do zrzucenia, tak czy siak. :P Moim zdaniem 22kg to bardzo dużo.
Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
No właśnie nie . Nie ma tak naprawdę żadnej zasady w tym kierunku. Moja mama nie ma ani jednego rozstępu po ciąży, ale nie tyła też zbyt dużo (ok 10-12kg), moja siostra przy +30kg nie nabawiła się żadnego pęknięcia, ani jednego, chociaż do smarowania brzucha podchodziła olewczo... Natomiast ja smaruję się codziennie, regularnie uelastyczniam skórę, raptem +4kg z haczykiem na wadze, a tu na środku brzucha brzydkie pęknięcie.
Black, nie możesz mierzyć wszystkich swoją miarą...
ty masz predyspozycje do rozstępów mimo iż się smarujesz, inne mają predyspozycje do tycia, mimo iż się nie objadają...

mnie się wydaje, że w ciąży to na nic nie ma reguły - jedne tyją, innym się pojawiają rozstępy, jeszcze innym obrzęki czy żylaki - i fakt, możemy się nie objadać, smarować czy inne bajery stosować - ale wpływa to tylko na nasze poczucie robienia albo nierobienia czegoś w kierunku, żeby było lepiej, bo jak ma nam coś być to i tak będzie...

także, na Twoim miejscu Black nie przejmowałabym się rozstępami - bo nie bardzo masz na to wpływ, tak samo Ty Delicjanko-zrzucisz po ciąży jak Ci będzie to przeszkadzało, bo wtedy faktycznie będziesz miała na to wpływ

najszczęśliwsza
Anulka 2.02.2013
ewulkaaa jest offline Zgłoś do moderatora