2012-11-05, 18:01
|
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 ;)) cz.VI
Cytat:
Napisane przez BlackSanctum
I zostało aż 12 do zrzucenia, tak czy siak. :P Moim zdaniem 22kg to bardzo dużo.
|
Cytat:
Napisane przez BlackSanctum
No właśnie nie  . Nie ma tak naprawdę żadnej zasady w tym kierunku. Moja mama nie ma ani jednego rozstępu po ciąży, ale nie tyła też zbyt dużo (ok 10-12kg), moja siostra przy +30kg nie nabawiła się żadnego pęknięcia, ani jednego, chociaż do smarowania brzucha podchodziła olewczo... Natomiast ja smaruję się codziennie, regularnie uelastyczniam skórę, raptem +4kg z haczykiem na wadze, a tu na środku brzucha brzydkie pęknięcie. 
|
Black, nie możesz mierzyć wszystkich swoją miarą...
ty masz predyspozycje do rozstępów mimo iż się smarujesz, inne mają predyspozycje do tycia, mimo iż się nie objadają...
mnie się wydaje, że w ciąży to na nic nie ma reguły - jedne tyją, innym się pojawiają rozstępy, jeszcze innym obrzęki czy żylaki - i fakt, możemy się nie objadać, smarować czy inne bajery stosować - ale wpływa to tylko na nasze poczucie robienia albo nierobienia czegoś w kierunku, żeby było lepiej, bo jak ma nam coś być to i tak będzie...
także, na Twoim miejscu Black nie przejmowałabym się rozstępami - bo nie bardzo masz na to wpływ, tak samo Ty Delicjanko-zrzucisz po ciąży jak Ci będzie to przeszkadzało, bo wtedy faktycznie będziesz miała na to wpływ
|
|
|