Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Pomysł na biznes
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2012-11-05, 19:58   #467
***luna
Zakorzenienie

Dot.: Pomysł na biznes i życie :) SWOJE/znajomych/rodziny/sąsiada :D

Cytat:
Napisane przez myaja Pokaż wiadomość
Witam
Od kilku od 2lat odkładamy na koncie odpowiednią sumę pieniędzy na własny interes ... Czas pokazuje, że jednak można zaoszczędzić i jakaś kwota już się uzbierała jednak przez te 2 lata poza 'rzeka płynących' pomysłów nadal nie mamy nic konkretnego ...

Może znacie znajomych, kogoś z rodziny, sąsiadów itd. którzy już prowadzą własne firmy? W jakiej branży się rozwijają? jak długo funkcjonują na rynku? Czy kręci im się ten biznes?

Wypowiadajcie się, może ktoś w tym wątku znajdzie swój sposób na biznes?

Biznes w naszym otoczeniu:
- dom weselny
- handel samochodami z zagranicy
- magazyn / skład budowlany
- firma transportowa
- zakład fryzjerski

-------------------------------------------------

kilka słów o nas:
interesuje nas każda możliwość rozwoju, internet interes stacjonarny - nie ma różnicy, marzenia o własnym biznesie - są i to wielkie... największe? własny dom opieki z przychodnią/sanatorium .. plan idealny z gotowym całym biznes planem, zapałem, doświadczeniem - wszystkim... problem? brak ok 2 000 000 zł

ja - 23 latka z studiami lic (zarządzanie projektami), z kilku letnim stażem w administracji, z wieloma pasjami i zainteresowaniami, straszna panikara ale umiejąca trzymać się w 'ryzach' ... nie ma dla mnie rzeczy nie możliwych - są tylko te mniej i bardziej trudne
mąż - 26cio latek z mgr (fizjoterapia), z kilkuletnim stażem w zawodzie, ogólny optymista jednak lubiący się 'pomartwić' aby dostrzec dobre strony każdej sytuacji
Wg mnie to brakuje (z tego co piszesz) wam kontaktu z rzeczywistscią.

Jeśli chcecie otworzyć sanatorium- to otwierajcie. Mmoże akurat istnieje opcja, że nie będziecie potrzebować 2mln złotych.
Ważne jest to, by wierzyć w to co się robi, mieć jakąś wiedze na ten temat.

Ten dom opieki to rozumiem, ty byś zarządzała i od starszych pacjentów trzymała się z daleka ?

Zgadzam się z banana forum o biznesie może być przydatne.
blogowo:
aktywnie
nowy post 12/09/2012 Veni Vidi Vici
***luna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując