2012-11-06, 14:37
|
|
Raczkowanie
|
Dot.: Związek kobiety z kobietą
Cytat:
Napisane przez misiopysiu
Jest to konto jednopostowe, także proszę nie pytać o nic, bo i tak nie odpiszę 
Jestem młoda, mam 20 lat... Zakochałam się w kobiecie, chociaż zawsze byłam heteroseksualna. Nie mam z tym problemu, problem tkwi w czymś innym..
żyjemy w takim kraju, że musimy się ukrywać, ukrywać nasz związek.. Bardzo irytuje mnie, że nie mogę mojej ukochanej złapać za rękę, przytulić... Że nie będę mogła iść z nią na wesele, ani na sale na sylwestra. Wiedzą o nas tylko najbliżsi przyjaciele.
I teraz pytanie do wizażanek :
a) do tych, które są w takiej sytuacji : powiedziałyście o Waszym szczęściu rodzinie? Po jakim czasie? Jak zareagowali?
b) do pozostałych - co o tym myślicie? Można być w tym kraju szczęśliwym żyjąc w homoseksualnym związku?
Pozdrawiam.
|
Bez przesady, aż tak zacofani nie jesteśmy, żeby się ukrywać w naszym kraju. W mojej pracy mam często styczność z parami homoseksualnymi, znam nawet młode 18letnie dziewczyny, które okazują sobie czułość w każdej sytuacji. Nie zauważyłam by był to problem dla kogokolwiek. Raz tylko widziałam dziwną reakcje młodego Pana - przyglądał się tym dziewczynom z taką miną jakby widział siebie między nimi. Cudowne rozmarzenie na twarzy A rodzice - oczywiście powiedzieć, jeżeli są inteligentnymi osobami zaakceptują.
|
|
|