2012-11-06, 18:38
|
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Naturalne mydła i mydełka :)
Cytat:
Napisane przez wspaniala
czy mydlo alepp z glinka (np. czerwona) nadawac sie bedzie do cery naczynkowej / wrazliwej? potrzebuje czegos, co mi unormalizuje stan tej nieszczesnej twarzy (zaskorniki tez obecne  ). naturalne aleppo 40% mam, jest dobrze, ale moze znacie cos lepszego? jakies specjalne domieszki  ?
|
tak po prawdzie to nie dowiesz się czy Ci pasuje, dopóki nie spróbujesz 
ja uwielbiam mydła z glinkami - czerwoną, różową, zieloną alep z czerwoną jest bardzo fajne glinki wspomagają proces oczyszczania cery, więc mogą delikatnie pomóc w kwestii kłopotów. Niestety wrazliwe cery różnie na nie reagują - zależy od przypadku....
Mi tez bardzo pasują alep z wyższą zawartością oleju laurowego - spróbuj premium 70%, mi się bardzo podobało
jesli obecne Cię nie wysusza i nie ściąga skóry to zostaw pianę na twarzy przez 2-3 minutki w formie maski efekt będzie silniejszy.
Dodatek nigelli i węgla wspomaga procesy oczyszczania cery, ale jak na takie dodatki zareaguje Twoja wrazliwa cera nie mam pojęcia.
Dla wrażliwców z kolei fajne są mydełka z mlekiem, jogurtem, łagodzącymi ziołami, czyste oliwkowe.
|
|
|