Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 ;)) cz.VI
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2012-11-06, 19:52   #989
Lenova
Wtajemniczenie

Dot.: Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 ;)) cz.VI

Cytat:
Napisane przez Ewik86 Pokaż wiadomość
Ufff wreszcie sobie posiedzę i odpocznę. Mieszkanie ogarnięte. Potwierdzam, że ocet usuwa kamień Zrobił się w kilku miejscach na wannie i umywalce. Harpic nie dawał rady, na szczęście okłady z octu pomogły Teraz czas na kisielek
A jak te okłady octowe robić?? Bo właśnie chciałam odkamienić moją łazienkę

Cytat:
Napisane przez suzi31 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny
Dziś miałam wizytę, z dzidzią ok, ale usg zrobi mi dopiero na następnej wizycie. No i w końcu mi się dostało - lekarz tak mnie opierniczył, że musiałam się z całych sił powstrzymywać żeby się nie popłakać w gabinecie. Za co? Za moją wagę, że za szybko tyję. Jak wyszłam od niego to ryczałam jak bóbr chyba przez godzinę. Teraz do następnej wizyty nie mogę NIC przytyć. 2 dni w tygodniu będę miała przekichane, w tym jeden dzień GŁODÓWKA - tylko woda i mleko Nie wiem czy dam radę Wiem, że muszę, ale łatwo się mówi.
Ty się nie przejmuj wagą i nie płacz kochana, bo najważniejsze że dzidzia zdrowa
Ten lekarz to jakiś dziwny jest po pierwsze jak można głodówkę stosować,a po drugie jak można krzyczeć na ciężarną, aby być lekarzem też trzeba mieć odrobinę empatii... ech

Ja czytałam taką książkę z róznymi badaniami naukowymi na ciężarnych i tam było napisane że jeśli kobieta w ciąży się głodzi to potem dziecko będzie miało skłonności do tycia, bo będzie musiało nadrabiać te braki z ciąży. Poza tym jeśli Ty jesteś głodna to Twoje dziecko 2 razy bardziej więc taka głodówka szkodzi i Tobie i dziecko.
Wiadomo że można ograniczać węglowodany i tłuszcze no ale nie głodówka na litość boską...
Trzymaj się kochana , wszystko jest wporządku, świetnie wyglądasz i nie potrzeba Ci żadnych głodówek

Cytat:
Napisane przez mala_19kw Pokaż wiadomość
Cześć mamusie ja dziś byłam na wizycie,synek wazy 1300g- 29 tydzień. Dostałam fotki pisiorka bo wystawił akurat i buziulkę. Wszystko prawidłowo,serduszko bije jak dzwon. Ja znowu dostałam żelazo i za miesiąc kolejna seria badań. Ogólnie nie jest źle. Po wizycie byłam u kumpeli i dostałam trochę ciuszków i kosmetyków dla małego i rzeczy dla mnie na po porodzie. Dzień uważam za udany nie śpię dziś od 3:45 także szybko odjadę. A teraz... Czas nadrabiać
Gratuluję udanej wizyty
Cytat:
Napisane przez sylwietta1988 Pokaż wiadomość
Kobitki ja mam tylko jedno pytanie na szybko- jak długo moze stac w lodówce wyciskany sok np z jabłek albo marchwi? Bo dostałam od rodziców sokowirówke na imieniny i tak sie rozpędziłam, że nie mam szans na wypicie wszystkiego a wylewac szkoda

obiecuje jutro wszystko nadrobic- teraz trzeba sie do męża poprzytulac bo chec i zgode wyraził , miłego wieczorku mamusiom i brzusiom
To widzę że nasi męzowie się zgadali, bo ja też na imieniny w tym roku dostałam sokowirówkę

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość

A co do sokowirówek, to Wam zazdroszczę, uwielbiam domowe soczki, a nie mam takiego urządzenia, trzeba się wyposażyć. U mnie za to mama robi syropy owocowe - w tym roku z malin i truskawek, rozpuszczone w wodzie mineralnej są the best. Dzięki nim nie mam ochoty na żadne słodkie i kolorowe napoje, bo wiem, że w domu mam naturalne.
Ja też pije takie soczki od mamusi są bardzo smaczne i na pewno o wiele zdrowsze niż marketowe z kartonów.

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
Suzi bez obrazy ale co to za lekarz

czytałam ostatnio,że absolutnie nie wolno stosować głodówek bo podobno jak matka głoduje to dziecko też głoduje
poza tym tyje się nie tylko od nadmiaru kcal ale może się woda w organizmie zatrzymywać

ja na Twoim miejscu zrobiłabym tak- zapisuj co jesz w ciągu tygodnia- podlicz kcal (tabele dostępne w necie) i zobacz jaki wychodzi Ci bilans z całego tygodnia

ja ostatnio tak zrobiłam z moim ginem aby udowodnić mu,że nie tyje od żarcia bo żeby przybrać tyle kg musiałabym przynajmniej pożerać jeden tort czekoladowy dziennie

z mojej diety wykluczył jedynie sól i zamieniliśmy pieczywo na ciemne i chrupkie i dodaliśmy więcej nabiału

gdyby mój gin mi powiedział,że pomimo moich + kg mam się głodzić, zmieniłabym lekarza bo bez urazy ale głodówka nawet dla zdrowego człowieka wcale nie jest dobra
Święte słowa

Cytat:
Napisane przez ilkas Pokaż wiadomość
Z tą wagą to jest masakra. Jedne mają za dużo, inne za mało Ja to się modlę żeby coś przytyć, żeby lekarz nie krzyczał na następnej wizycie u mnie 4 kilo na plusie i waga ani drgnie...i tak już od 3 tygodni

Wstawiam zdjęcia łóżeczka, założyłam też ochraniacz i śpiworek żeby zobaczyć jak wygląda Mam jeszcze drugi zestaw, ale już mi się nie chciało przebierać
Bardzo ładny zestaw

Ale mam szczęśliwy dzień okazało się że dostaliśmy kredyt i teraz możemy sobie kupić samochód i wkońcu mebelki dla Malutkiej ale się cieszę
Jeszcze z mamą gadałam przez tel i powiedziała że w razie czego przyjedzie do nas jak się Blanka urodzi i nam będzie pomagać.
Do tego szykują nam się bardzo udane Święta Bożego Narodzenia, bo przyjedzie brat z Anglii z małym synkiem i będą go chrzcić i zjedzie się cała rodzina i będzie tak fajnie i rodzinnie , już się nie mogę doczekać
Tylko w co ja się ubiorę w te święta
Lenova jest offline Zgłoś do moderatora