Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Czy moje codzienne menu jest dobre.?? Co dodać, co odrzucić.?
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2012-11-07, 10:16   #4
fatass
Zadomowienie

Dot.: Czy moje codzienne menu jest dobre.?? Co dodać, co odrzucić.?

Cytat:
Napisane przez Przeczyszczenie Pokaż wiadomość
staram się nie jeść rzeczy mącznych.
O ile mi wiadomo chleb JEST "rzeczą mączną"
A jesz go dwa razy dziennie i to sporo

---------- Dopisano o 11:04 ---------- Poprzedni post napisano o 11:03 ----------

Cytat:
Napisane przez Przeczyszczenie Pokaż wiadomość
Obiad (po 16, bo wcześniej jestem w szkole) :Przeważnie jakieś mięso, do tego sałatka, czy jakiś inne warzywo. Nie jem ziemniaków
Czyli rozumiem, że jesz to co zrobią rodzice? Kotlety, sosy, zapiekanki itp?

---------- Dopisano o 11:16 ---------- Poprzedni post napisano o 11:04 ----------

...

Osobiście to ciężko mi się wypowiedzieć, bo mało przejżyście jest dla mnie to Twoje menu napisane. Ale patrząc na to, że jesz normalny obiad, a wcześniej same kanapki, to nie wygląda mi to na menu redukcyjne... . Obiad jesz o 16 i potem już nic? To jedząc ostatni posiłek o tej godzinie powinnaś chodzić spać ok. 19:00-20:00. Ostatni posiłek powinien być 2-3h przed snem. Piszesz, że czasami po obiedzie wsuniesz serek lub owoc ... kolacja powinna zwierać najmniej węglowodanów, owoce, czy serki smakowe odpadają. Generalnie na diecie powinno się wyeliminować większość serków homo i jogurtów, bo nawet jeśli na nich pisze "light" to w składzie i tak zobaczysz jakieś cukry, słodziki, sztuczne aromaty, konserwanty i pół tablicy Mendelejewa. ... . Praktycznie nie jesz warzyw. Plaster ogórka i pomidora w kanapce ciężko nazwać "jedzeniem warzyw", czy typową surówkę obiadową ... . Generalnie w tym menu jak dla mnie nie ma nic dietetycznego, jest natomiast brak systematyczności i odpowiednich odstępów między posiłkami (szkołą się nie wykręcisz,w szkole masz przerwę co 45min ), za mało warzyw, za mało białka, ciężko policzyć ile kcal, ciężko policzyć proporcje BTW ... itd. Brak mi w tym menu jakiegoś konkretnego planu tak naprawdę...

Edytowane przez fatass
Czas edycji: 2012-11-07 o 10:18
fatass jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując