2012-11-08, 08:35
|
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ostatnie maluszki opuszczają brzuszki, a reszta przewija już pieluszki! Mamy IX
Dzień dobry
My po tej zielonej kupce od wczoraj wieczora jeszcze nic nie mieliśmy. Boję się, że Małego znowu zatkało, ale brzuszek miękki, histerii nie ma i co najważniejsze... bączki idą, więc jeszcze poobserwuję, a może w międzyczasie się pojawi.
A tak w ogóle zauważyłam dziwną rzecz... mój Antoś nie chce robić kupki w pieluszkę. W szpitalu jeszcze robił, 2 dni w domu też, a później już nie. Robi dopiero gdy odepnę pampersa lub zupełnie go ściągnę i leży na przewijaku przez chwilę bez niczego.
Czy któryś maluszek też tak ma?
Myślałam, że może za ciasno zapinam pieluszkę, ale jak zrobiłam to luźniej, to musiałam go ciągle przebierać, bo siuśki górą wylatywały,a kupki i tak nie robił.
Cytat:
Napisane przez kaczuszka69
całkiem możliwe, ale to może też być zmiana mleka  po przejściu na Bebilon Comfort z Bebilonu pierwsze kupsko tez było zielone 
|
Ja dałam d*py po całości. Nie skonsultowałam zmiany mleka i przeskoczyłam sobie z Bebilonu na Nan Pro H.A. Gdybym zapytała o to położną, to pewnie bylibyśmy na Comforcie i nasz problem z trawieniem byłby już miejszy. Powiedziała, że póki co mam ciągnąć na tym NAN'ie, żeby tak nie mieszać Małemu w brzuszku. 
A córcia śliczna! 
Cytat:
Napisane przez aga_ton
a jaką dajesz, hippa czy inną?
|
Tak, z hippa 
Cytat:
Napisane przez gda
Ja mam zupełnie inaczej, bardzo chcę mieć jeszcze jedno albo nawet dwoje dzieci. Po 1. nie chcę mieć jedynaka, bo sama jestem jedynaczką i to jest niefajne.
|
Ja mam podobne podejście.
|