Zakorzenienie
|
Dot.: Widziałyśmy już nasze maluszki, choć niewielkie mamy brzuszki. Mamy V-VI 2013 c
Gaduły 
Cytat:
Napisane przez vil84
faceci  czasem z nimi gorzej niż z małymi dziećmi.
u nas też wczoraj była ostra wymiana zdań, bo poprosiłam o podanie lapka, żeby nie wstawać niepotrzebnie, to stwierdził, że jestem "leniwa dupa" i że sama mam się ruszyć  no fajnie, tylko że nadal powinnam leżeć, bo lekarz mówił, że się poprawia, ale że leżeć nadal, a ja wczoraj posprzątałam w garderobie, w sypialni, zrobiłam mu kanapki do pracy, pościerałam kurze na półkach w łazience i kosmetyki - potem miałam straszne wyrzuty sumienia, że mogłam zaszkodzić maluszkowi, bo mnie w brzuchu mocno kłuło - ale nie, jestem leniwa i leżę całymi dniami, bo tak mi wygodniej 
|
Mój by więcej kanapek nie dostał, dała Bozia rączki, to niech korzysta.
Cytat:
Napisane przez humpback
trzeba było leżeć. mam czasem wrażenie że faceci nie postrzegają posprzątania jako czynności obowiązkowej, bo według nich często jest wystarczająca czysto i nie ma potrzeby sprzątania
|
Mój ostatnio powiedział, żebym starła kurze (po szlifowaniu ścian się rozniosło na mieszkanie). Popatrzyłam jak na ufoludka i mówię, że ścierka jest w kuchni i rączka od tego nie usycha, a ja muszę nastawić pralkę. Mina, jakbym z kosmosu spadła ... Po czym stwierdził, że on też sprząta bo przecież odkurza. Tak więc chodziłam za nim przy tym odkurzaniu, raz na czas brałam rurę i wjeżdżałam pod pralkę, pod buty ... wkurzył się i mnie wysłał do "innej roboty".
No przecież mówił, że odkurza (a nie że próbuje odkurzać) to mu pokazałam co i jak. Później mi lekkiego focha strzelił
Niestety, teściowa stwierdziła, że po 18 roku życia to już nikt na nic wpływu nie miał, a mi się go troszkę jednak udało ... no cóż, najmłodszy nie był jak się go brało.
Cytat:
Napisane przez cloche
dziewczyny, co te wasze chłopy takie jakieś......... mój od początku załatwiał bardziej "męskie" roboty, sprzątaniem i gotowaniem się dzielimy. w sumie parę lat mieszkał sam, więc się nauczył. gorzej jak chłop prosto z "hotelu mama" trafia do dziewczyny, która mu pozwala na folgowanie  koniecznie się za to weźcie, kochane, bo jak będzie dzidzia, będzie jeszcze gorzej!
|
"Hotel mama" normalnie chyba to mojej przekażę, bo moja babcia tak miała.
Teściowa też by chciała wszystko za wszystkich robić ... no więc piecze ciasta Niestety mój mąż od małego z kuchni uciekał, i ugotować to może ziemniaki, frytki i jajecznicę.
A, zapomniała, schabowego też odgrzeje