Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Celiakia - nietolerancja na gluten
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2007-02-21, 10:26   #1
Moni@
Zakorzenienie

Exclamation

Celiakia - nietolerancja na gluten

Zaczynam nowy watek, gdyz zauwazylam iz na ten temat nie ma wiele do poczytania, moze i ktoras z mam- ma, albo miała podobny problem...

Moj synek ma skonczony roczek i jest alergikiem na białko mleka krowiego...Nie dostaje produktów z białkiem, od 2 miesiaca zycia pije mleczko Nutramigen..mimo to od jakiegos czasu zauwazylam kolejne wysypki na ciele, luzne sluzowate kupki..Niby objaw Celiakii jest wiecej, ale on takich nie ma...
Zaczelam mu dawac buleczki, troszke chlebka, do zupy wrzuce kasze albo makaron bez jajek i ciagle zastanawiam sie skad ta wysypka...
I oto kilka dni temu w Pytanie na sniadanie poruszono ten temat i zaczelam zastanawiac sie czy moj Synek nie jest na to czasem uczulony, bo lekarka kilka dni temu stwierdzila u niego w jamie ustnej afte(inna postac opryszczki-swedzace krosty i nalot)..zapytalam skad to sie wzielo a ona mowi ze moze z pieczywa bo tam jest gluten wiecej mnie o niczym nie poinformowała.. wroce do niej by zaczerpnac wiecej informacji..

Moze ktoras z Was miała albo ma podobny problem to chetnie zaczerpne wiadomosci, bo ciezko ulozyc teraz jadłospis mojemu maluchowi

Zalaczam link do poczytania o Celiakia-nietolerancja na gluten
http://www.pfm.pl/u235/navi/199946
Moni@ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując