2012-11-09, 13:27
|
#1614
|
Zakorzenienie
Zarejestrowany: 2012-04
Wiadomości: 8 528
|
Dot.: Torby spakowane, mamy podjarane. Trzeba rodzić dzieci bo listopad leci. Mamusie
Cytat:
Napisane przez natallkaa
Hej Dziewczynki
wpadłam na chwilkę napisać, że wrzuciałam zdjęcia małej do albumu.
postaram się Was potem troszkę nadrobić.
Widzę, że Madzia urodziła - wielkie gratulacje!!!!!   kl aski:
|
Śliczna, a ile ma włosków 
Cytat:
Napisane przez kamilkak90
byłam z małym u pediatry, waży już 3kg równo, jejku jaki on duży. Ma niestety wodniaka jąderka, w poniedziałek do chirurga i on zobaczy co z tym robić. a tak poza tym to ok, będziemy szczepić 5w1 w styczniu po wizycie u neurologa.
Gratuluje kolejnym mamusiom
|
Trzymam kciuki za wizytę 
Cytat:
Napisane przez Karla1983
A wiecie co? Mąz pojechal teraz na sw. zmarlych do swoich rodzicow. Pojechał sam, bo to az Podkarpacie i z naszego Słupska to wychodzi cała Polska do przejechania, wiec wiadomo ze ja juz nie na takie wycieczki. Poza tym pozniej sie mały urodzi, wiec nastepny wyjazd nie wiem kiedy bedzie. No i przywiozl mi "prezencik" od tesciowej. Tesciow bardzo lubie, zeby nie bylo  - ale znamy sie krotko, no i dzieli nas caly kraj, wiec wiecie... 
Dostałam z milym liscikiem malusienki , dziergany na drutach sweterek. I niby jest to pierwszy sweterek mojego męża.... Mialo byc tak nostalgicznie, tylko kurcze mi ten sweterek za cholere nie wyglada na 30 lat  Mam wrazenie , ze byl zrobiony teraz.... No nie wiem... W kazdym razie udalam głupią i jeszcze miło podziękowałam. Tylko sie zastanawiam po kiego ta akcja?  Taki sympatyczny akcent w naszych relacjach....?
|
Moja rada - nie zastanawiaj się za bardzo na tym Pewnie chcieli dać coś co jest dawane z pokolenia na pokolenie, takiego rodzinnego, a nie mieli nic takiego. 
Cytat:
Napisane przez kamilkak90
Sola jaki przepis bo ja ostatnio mam chęć ale nie wiem jak zrobić/[COLOR="Silver"]
|
Już Ci daję - praw autorskich do przepisu nie posiadam :
Zapiekanka z ziemniaków i mięsa mielonego
Składniki:
1kg ziemniaków
1 duza cebula
śmietana 18 procent
0,5 kg mięsa mielonego
pół puszki pomidorów krojonych (może być przecier pomidorowy)
3 duze ząbki czosnku
30dkg żółtego sera (ja miałam tylko parmezan w lodówce)
zioła prowansalskie, papryka słodka, troszkę chili, sól, pieprz
Przygotować mięso mielone: zeszklić na patelni pokrojoną cebulę, mięso dobrze usmażyć z odrobiną soli pieprzu i ząbkiem czosnku. Dodać pomidory (może być przecier pomidorowy) i zioła. Następnie do osobnego garnka wlać śmietanę i wcisnąć do niej pozostały czosnek i zagotować. Naczynie żaroodporne wysmarować tłuszczem . Pokroić obrane ziemniaki na plastry i częścią z nich wyłożyć dno naczynia, następnie nałozyć część mięsa, polać połową sosu czosnkowego i posypać startym serem . Potem znowu ziemniaki, mięso, sos i ser. Jezeli komuś zostały ziemniaki to dajemy na sam wierzch i przysypujemy serem. Naczynie włożyć do rozgrzanego do 180 stopni piekarnika na 50-60 minut.
Pyszne
|
|
|