2012-11-09, 17:01
|
|
Raczkowanie
|
Dot.: Dlaczego nie chudnę???
Cytat:
Napisane przez klora
Ale też ciekawe, ze napisalas o stresie....bo nawet jak ta weglwodanowa dieta Ci sluzyla do tej pory to srest potrafi to i lepsze odzywianie rozwalic calkowicie.
Napady glodu, zaburzenia trawienie, zapracia, niestrawnosc itd to typowe objawy gdy mamy za duzo i non stop stresy.
Jakiekolwiek stresy. To tez pwooduje tycie - charakterystyczne przybieranie w obrebie brzucha.
Jak Twoj okres i nastroj ogolnie?
Dodaj przede wszystkim tluszcz do diety i to sporo. I staraj sie jesc posilki a nie przekaski, bo teraz ciagle utrzymujesz insuline na wysokim poziomie i jak spada to jest glod..do pewnego momentu nasze cialo radzi sobie z takim dietetycznym stresem, ale dolozysz cokolwiek innego typu stres emocjonalny, duzo wysilku, brak snu i zaczyna sie poddawac.
|
A tłuszcz w jakiej formie należaloby dostarczać?
Posiłki,tzn mam jeść rzadziej,a więcej?probelm tylko polega na tym,że moje głowne posiłki sa i tak duuże,więc boje się,że jakbym zrezygnowala z przekąsek to rzucałabym się na to jedzenie.
Stres mam praktycznie codziennie,widzę roznice w ciele od kiedy zaczęłam się☠tak przejmować(czyli od ok 1,5 miesiąca)-z tym,że przyrost u mnie pojawia się☠głownie w okolicy ud,natomiast brzuch zrobił☠mi się wlasnie płaściuteńki,tak jakby wszystkie kalorie kumulowały mi się w biodrch.
Może jest to tez spowodowane problemami hormonalnymi,które pojawiły się☠u mnie wlasnie na skutek stresu-okres mialam wywolywany,teraz pazdziernikowy pojawil cudem,lecz byl bardzo krótki i słaby. Czuje,ze cos jest nie do konca ok,a dodatkowo to tycie trochę z powietrza(biorąc pod uwagę fakt ze na tej diecie nie tylam wczesniej),jesszcze bardziej mnie przybija.
Generalnie czuje się taka ociężala i nabita,szczególnie w okolicy nóg.(a jestem juz po okresie).
Ciężko jest mi zmienić sniadanie,bo tak bardzo je polubiłam i nigdy wczesniej nie mialam podobnych po nim objawow(a jem tak od ok roku). Lepiej byloby w takim razie wywalic owoce z owsianki?
Dziękuje za pomoc
Edytowane przez julink
Czas edycji: 2012-11-09 o 17:06
|
|
|