2012-11-09, 23:58
|
|
|
Raczkowanie
|
faktyczne działanie kremów- jak to jest naprawdę?
w pewnym serwisie wp.pl [url]http://kobieta.wp.pl/kat,26369,title,Mit-obalony-kremy-nie-wnikaja-pod-skore,wid,14992929,wiadom osc.html[/url] w dziale Uroda natknęłam się na artykuł dot. działania kremów i tu (cytuję): "Producenci kosmetyków od lat próbują nam wmówić, że składniki zawarte w kremach wnikają głęboko pod skórę, dzięki czemu regenerują ją od środka. Czy jednak w ogóle jest możliwe, żeby takie substancje dostały się do wnętrza naszego organizmu? Najnowsze badania dowodzą, że nie. " Nie będę wklejać całego artykułu, ale jestem ciekawa co sądzicie na ten temat. Z tą kwestią (że nie działają) troszkę się zgadzam, jeśli chodzi o kremy przeciwzmarszczkowe (siostra od kilku lat stosuje odpowiednie do wieku, ma obecnie 27 lat i nie widzę ani ja ani ona różnicy, a stosuje je nadal, bo je lubi ), nie chodzi mi tu o spłycenie totalne zmarszczek, ale o jakikolwiek efekt. Moja mama (45 lat) już kupę lat stosuje takie kremy (te z górnej półki- stać ją, bo jest za granicą i te markowe u nas- tam są w przystępnych cenach / Dior, etc) i też nie widzę zbytniej poprawy :/ . Jak używamy kremów z witaminami (apteczne) to widać i czuć różnicę (krótko, ale zawsze ). Co o tym sądzicie?
|