Które zapachy są dobre do wieloletniego przechowywania a które należy zużyć szybko?
Podczytując forum natknęłam się na wypowiedzi, że niektórym perfumom nie szkodzi długie, wieloletnie przechowywanie na przykład słonikowi.Zaś Euphorię należy zużyć szybko bo traci na jakości.
Czy macie swoje typy w tym temacie?Zepsuły wam się kiedyś perfumy?A może macie w kolekcji wiekowe okazy, które pachną wciąż tak samo?
Szczerze mówiąc nie mam u siebie wielu bardzo starych flaszek a i jedyne co zauważyłam przy starszych perfumach to fakt, że tracą po prostu intensywność.
Mam w swojej kolekcji Angel Innocent, który ma już dobre 11 lat.Zapach się nie zmienił jednak stracił na mocy.Kiedyś był całkiem mocny, wytrzymywał na skórze ok 8-10 godzin i miał niewielki ogon.Dzisiaj pachnie jedynie przez godzinę, dwie a mocy nie ma prawie żadnej.No i oczywiście kolor już nie ten-zamiast lekkiego błękitu mam w butelce coś w kolorze słomkowym.
Drugi to Chanel Egoiste Platinum.Flaszka pod koniec używania miała już dobre 15 lat jak nie więcej.I tutaj tak samo-zapach także niemal niezmieniony ale stracił na intensywności.
|