Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - praca w wiezieniu
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2012-11-10, 13:36   #8
Kornelciaczek
Wtajemniczenie

Dot.: praca w wiezieniu

Cytat:
Napisane przez myszunia 89 Pokaż wiadomość
Hej.
więzienie, policja, służba celna itd. to są formacje, w których trzeba mieć przysłowiowe plecy. Ludzie pracujący już tam, grzeją stołki dla rodziny, znajomych. Ciężko, naprawdę ciężko znaleźć tam pracę. Sama jestem po tym kierunku.
Ale trzymam kciuki. Może Tobie się uda Rzecz jasna... Nie wrzucam wszystkich do jednego worka Wielu osobom się udało bez znajomości, mi niestety nie. Także głowa do góry i stanowczo podejmuj kroki, które przybliżą Cię do wymarzonej pracy

---------- Dopisano o 19:24 ---------- Poprzedni post napisano o 19:21 ----------

P.S.: Z tego co wiem na stronie zakładów karnych powinno coś być napisane o rekrutacji. Jeśli masz warunki fizyczne do tego, żeby pracować jako funkcjonariusz to masz większe szanse na to, że właśnie z tą pracą Ci się uda. Poza tym... Lepsze pieniądze dostaniesz jako funkcjonariusz i będziesz miał takie same prawa jak funkcjonariusze innych formacji
Popieram wypowiedź koleżanki. Sama coś o tym doskonale wiem i nie ukrywam, żeby nie znajomości w rodzinne to cóż bym "z buta: chodziła i nie miała otwartej drogi na pewne stanowiska, a o przeniesieniu to w góle bym zapomnieć mogła.

Odnośnie pełnienia fukcji strażnika więziennego, babki tam to rzadkość na ogół są wychowawcami, ale żeby zostać wychowawcą trzeba mieć mgr z resocjalizacji
---------- Dopisano o 13:34 ---------- Poprzedni post napisano o 13:32 ----------

Cytat:
Napisane przez happkiz Pokaż wiadomość
witam ... interesuje mnie praca w wiezieniu - straznik wiezienny, lub praca biurowa. mieszkam w warszawie - moglby mi ktos powiedziec jak mozna sie tam dostac..?
jestem po licencjacie - adm bezpieczenstwa wewnetrznego.
obecnie robie rozniez z tej specjalizacji magistra.

z gory dziekuje za pomoc
Polecam być funkcjonariuszem SW i pracować za biurkiem - robota marzenia, ale niestety nierealna dla przeciętnego Kowalskiego. Czasem nawet jeśli spełnisz wymagania formalne to i na rozmowę Cię nie zaproszą

---------- Dopisano o 13:36 ---------- Poprzedni post napisano o 13:34 ----------

Cytat:
Napisane przez isabelka00 Pokaż wiadomość
uaktualniam temat, szukam informacji na temat pracy w więziennictwie, czy rzeczywiście taka praca wpływa na psychikę aż tak bardzo?
Ryje mózg, tak samo jak praca w Policji. Tyle, że w Policji masz doczynienia także z osobami, które nie wymagają resocjalizacji. W zakładach penitencjarnych ludzie, którzy tam pracują 5-10 lat już korzystają z pomocy psycholicznej, a czasem nawet psychiatrycznej, bo dawno by sobie kulką w łeb dali.

Edytowane przez Kornelciaczek
Czas edycji: 2014-03-19 o 17:39
Kornelciaczek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując