Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Pracy szukamy-ciągle się wspieramy i nigdy nie poddamy! cz. 3.
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2012-11-10, 21:37   #1806
niv_
Zakorzenienie

Dot.: "Pracy szukamy-ciągle się wspieramy i nigdy nie poddamy! cz. 3."

Koszty utrzymaniq domu/ mieszkania są wysokie, w ogóle jak tak patrzę np. na rachunki za prąd to w sumie niewiadomo za co się tak naprawdę płaci.

Utrzymanie domu to ponad 1000 zł., plus opał na zimę, ubezpiecznie, podatki. Aż chce się chodzić do pracy.

Wszystko zależy od wsi, ja mogę mówić tylko na własnym przykładzie. W mojej okolicy nie ma gospodarstw rolnych, większość rzeczy kupuję w mieście - warzywa, owoce, jajka, mięso. Mam przydomowy ogródek, w lecie są jakieś warzywa, owoce, ale raczej niewiele. W sumie mieszkanie na wsi obecnie nie różni się tak bardzo od mieszkania w mieście. Jedyny problem to praca, w większym mieście są jednak większe możliwości, zwłaszcza jak nie trzeba się do niego przeprowadzać tylko ma się własny kąt.

Chyba lepiej mieć własny dom, niż mieszkanie w bloku. Podobno teraz lepiej się zabrać za budowę domu. Przynajmnie tak twierdzą moi znajomi. Choć niekiedy jak widzę dom na domu, że sąsiad sąsiadowi w okno zagląda to nie wiem...

Monia
- też tak mam

Tusia - to ładnie, niezły skok.

Edytowane przez niv_
Czas edycji: 2012-11-10 o 22:00
niv_ jest offline Zgłoś do moderatora