2012-11-10, 21:52
|
|
Zakorzenienie
|
Dot.: 30-latki i starsze łączą się w grupę, żeby poklikać w wolnej minucie :)
Cytat:
Napisane przez Lady_AnneBelle
Jak byłam w Polsce tydzień temu na urlopie to oczom nie dowierzałam jak zobaczyłam w Tesco na samym wejściu świąteczne wydanie merci, toffifiee i gwiazdorki. Nie było to jednak tak wielkie zaskoczenie jak w Holandii, gdzie w jednym sklepie od września jest już dział z bombkami. W sumie, to przez 1/3 roku sprzedają asortyment na święta.
|
haha bo w takich wielkich supermarketach, jak Tesco zawsze takie rzeczy szybciutko. Ja mieszkam w mniejszym mieście i największy sklep to Lidl, Netto albo Bierdonka. U nich chyba takiego szału nie ma, nie ma specjalnych stoisk z tym, tylko są jako dodatki w sprzedaży Ale wystarczy przejść na drugą stronę Odry, do Niemiec i tam szał. Dlatego teraz wcale tam nie chodzę Fajnie za to jest tam w Wigilię, bo na wielkim placu przed centrum handlowym wystawiają co roku żywą szopkę. Są zagrody z owcami, osłami itp. Bomba i radocha dla dzieci. taki klimat tam jest, że mrozu się nie czuje wtedy. Wszyscy pasterze to normalni żywi ludzie przebrani, tylko dzieciątko lalka, bo przecież niemowlaka nie będą tam trzymać
|
|
|