Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Pracy szukamy-ciągle się wspieramy i nigdy nie poddamy! cz. 3.
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2012-11-11, 10:41   #1831
20160901857
Konto usunięte

Dot.: "Pracy szukamy-ciągle się wspieramy i nigdy nie poddamy! cz. 3."

Cytat:
Napisane przez slonecznikow_a Pokaż wiadomość
Jaki to szampon?
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...acych-sie.html
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,2...zika-roza.html
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...-pokrzywa.html

Cytat:
Napisane przez sonnewampire Pokaż wiadomość
ak chore przecież jeszcze w poprzednich postach pisałaś jak to trzeba żyć ze ściśniętym pasem...ludziom tak pasuje to tak jest...co zmiana zdania
Nie pisałam, że trzeba tylko, że można tak żyć przez jakiś krótki czas. Nie, nie uważam żeby normalne było, że człowiek, który pracuje od wielu lat musiał sobie wszystkiego odmawiać, bo to uwłaczające. Mówiąc "chore społeczeństwo" mam na myśli ludzi, którzy dopchali się do koryta i teraz tych mniejszych pracowników traktują jak śmieci. A ci mali się na to zgadzają, bo muszą, bo są zbyt słabi żeby zebrać się w kupie i cokolwiek zrobić. Jak tutaj sąsiad jest sąsiadowi wilkiem to myślisz, że nagle się tak chętnie zbratają i wyjdą razem na ulicę? To jest nierealne. Może nasze pokolenie jest już inne, ale nie nasi rodzice. Ja nie widzę u nas szans na rewolucję, chociaż bardzo bym jej chciała.

---------- Dopisano o 10:41 ---------- Poprzedni post napisano o 10:36 ----------

Cytat:
Napisane przez sonnewampire Pokaż wiadomość
i co się dziwić że jest jak jest skoro emerytka dostanie 800 zl renty i jakoś żyje opłaty zrobi, leki kupi , ale ona nie musi kupować ubrań, kosmetyków raczej też, no i później się wydaje niektórym skoro ona jakoś żyje to i ja zacisne pasa i będzie...to tak właśnie co chwile każą zaciskać da się? pewnie że tak...więc po co podnosić najniższą skoro przeciętny Kowalski da rade wyżyć...to coś na lewo dorobi, to coś sprzeda...to odmówi dzieciakom lizaka itp. dlatego jest tak a nie inaczej...bo jak widać wiekszości takie coś pasuje.
Ja rozumiem ...gdyby wydawać kase na głupoty...na zwykły t-shirt z sieciówki 90 zł itp.ale my mówimy o normalnych, zwykłych, podstawowych rzeczach z normalnej półki, produkty codziennego użytku...i to jest normalne?
ja się pytam?
aha tyle że emerytka ma mieszkanie swoje a tak jak my jeszcze wynając to już może być gorzej.
Nie to nie jest normalne. Tylko zauważ, że dyskusja zaczęła się od tego jak przeżyć w pojedynkę pierwsze miesiące po wyjeździe do dużego miasta, a nie jak utrzymać czteroosobową rodzinę. Chyba logiczne, że to są zupełnie inne sytuacje, nie sądzisz?

niv, a kosmetyki dla dzieci? One zwykle mają łagodniejsze składy. Są przecież takie żele pod prysznic, szampony, kremy, jakieś oliwki... No chyba, że potrzebujesz jakichś bardzo silnych specyfików to wtedy wiadomo;/

Edytowane przez 20160901857
Czas edycji: 2012-11-11 o 10:42
20160901857 jest offline Zgłoś do moderatora