Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Klub Adeptek Doskonałej Organizacji Czasu - cz. II
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2012-11-11, 11:18   #105
LiquidLuck
Raczkowanie

Dot.: Klub Adeptek Doskonałej Organizacji Czasu - cz. II

Cytat:
Napisane przez idaliaa_ Pokaż wiadomość
Niestety moje przygotowania do matury idą raz lepiej, raz gorzej. Wcześniej działałam bez planu, ale chyba muszę o nim pomyśleć. Myślałam jak każdego dnia zrobię coś po trochu, to będzie okey, ale okazuje się, że uczę się do jednego przedmiotu, a reszty już tego samego dnia mi się nie chce. Więc zrobię tak, że np. w pon powtórzę sobie polski, wt ang itd. A nie tak, że jednego dnia wszystko i nic.
jakie przedmioty zdajesz na maturze? ; >

Moja klasa maturalna z nauką miała bardzo mało wspólnego, dopiero pod koniec marca z nożem na gardle usiadłam do książek i jedno rozszerzenie zdałam na ponad 80% a drugie na ponad 90, więc naprawdę masz jeszcze dużo czasu
Cytat:
Napisane przez Jyotika Pokaż wiadomość

chcialabym sie zapytac Was o wasz ulubiony serial - czy macie taki, ktory poprawia Wam humor, rozwesela Was? Serial, gdzie po obejrzeniu odcinka czujecie sie lepiej i przyjazniej nastawieni do zycia?

Dla mnie takim jest "The Big Bang Theory" oraz "Gilmore Girls" ...
Ja oglądam "Przyjaciółki" i "Przepis na życie", chociaż oglądam to za dużo powiedziane, najczęściej włączam jak szykuje się na uczelnię i leci gdzieś w tle ; )

Ja dzisiaj od rana siedzę w notatkach, nauczyłam się już instrukcji na jutrzejsze laboratoria, pozaznaczałam w kolejnych instrukcjach czego muszę się nauczyć na środę, teraz biorę się za przygotowywanie prezentacji, a potem będę się uczyć na koło

Chciałabym poprzypominać sobie języki obce ale zupełnie nie mam na to czasu po przyjściu do domu, bo studia zajmują mi cały wolny czas. Swojego czasu mówiłam komunikatywnie (bez specjalistycznego słownictwa, ale potrafiłam prowadzić rozmowy bez zastanawiania się) po norwesku i niemiecku, dużo rozumiałam po angielsku i francuski i w podstawowych sytuacjach potrafiłam też odpowiedzieć, a teraz... Wczoraj szłam z koleżanką i jakaś dziewczyna zapytała nas po angielsku o drogę, na szczęście moja koleżanka wyszła z założenia, że słabo znam miasto i mogę nie wiedzieć jak tam dojść i sama jej odpowiedziała, bo jak ja bym jej wytłumaczyła to w życiu by nie trafiła