Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Raczkujemy i siadamy, swoje mamy zadziwiamy! III-IV 2012
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2012-11-11, 11:28   #4282
karo_z
Rozeznanie

Dot.: Raczkujemy i siadamy, swoje mamy zadziwiamy! III-IV 2012

Hej,

Ciężka noc za mną...wzięłam Piotrusia do nas do łóżka o 2 i od tego czasu mam wrażenie że cały czas miał cycka w buzi...
Teraz udało mi się go uspać... z trudeem, bo ten katarek jeszcze mu przeszkadza w oddychaniu.

Cytat:
Napisane przez ewelajna25 Pokaż wiadomość
ha! Chyba tylko ja jeszcze nie śpie...
A przed chwilą Matylda się wybudziła, wieczór też ciężki Po dłuższym czasie poszął spać ok 20, obudziła się po 21 i ponownie zasnęła grubo po 22. Lulanie, szuszanie, kołysanie i nucenie kołysanek w ciemnym, zacisznym pokoju przez godzinę nie pomagały...
Tż wziął Mała do pokoju i zasnęła przy pełnym oświetleniu i odgłosach walki bokserskiej na ringu...Cóż, może tak lubi?:P

Karo, aż taka chudzinka nie jest, bo przez skypa jak dzwonię do domu wszyscy zachwycają się, że pulpecik, że fałdki...Ale w rzeczywistości jest normalna, taka ani nie duża ani za chuda, po prostu jest z tych drobniejszych:0
Dziękuję za zwrócenie mi uwagi na AZS. Teraz się martwię, i wizyta u lekarza będzie niezbędna. Oni tu kazali mi czekać 2 mieś. żeby się przekonać, czy balsamy nawliżające pomogą!!!! A odkryli lekarze, co szkodziło Piotrusiowi? Samo mu przeszło, czy musiałąś stosować maści jakieś?

MoniaHan, Emigra a chciałam zapytać ile mają wasze Maluszki na wadze?

Tynka, to się sprytnie urządziłaś-laptop, przekąski, coś do picia....A co do zagadki Twojego Tż, to może to wiewiórki porwały mu orzechy hehe?

Gkatarzynka, mam nadzieję, że sprawa z serduszkiem dzidzi szybko się wyjaśni i to pozytywnie. We wczesniej ciąży czasem nie słychać, a nic złego się nie dzieje...Trzymam kciuki!

Aaagga, też ostanio miałam okres zajadania stresu słodyczami. A zwykle miałam na odwrót-w newrach nie jadłam i chudłam. Myślę, że powinnaś najpierw trochę się odstresować, żeby wyjśc z tego schematu, najlepiej też zacznij ćwiczyć jakiś sport, coś co lubisz, spaceruj....Rozsądna dieta plus ruch powinny pomóc! Ale widziałm zdjęcia na naszym meilu i bardzo ładna z Ciebie dziewczyna!

Dziewczyny karmiące cycem, ja też odczułam że ilość mleka spadła, trochę szkoda, bo wiadomo, że karmienie było czymś ważnym, przynajmniej dla mnie, ale też ostanio coraz mniej wygodnym, czasem uciążliwym....Ale z 2 str jak pisze Karolca, taka kolej rzeczy, no i przy tym mamy już 3 stałe posiłki w ciągu dnia, więc nic dziwnego.

Powiem wam, że czasem jestem tak zmęczona że zastanawiam się, czy aby na pewno chcę kolejne dziecko, nie wiem czy to na moje siły......A teściowie już mówią nam o drugim! Najbardziej wkurza mnie ich argument, że przecież jak to , nie można mieć tylko jednego dziecka, bo dla równowagi potrzebne rodzeństwo.

A, i dostałam już okres, wtedy co was pytałam, dokładnie w ten sam dzień wieczorem. Był obfity i z bólem brzucha

oki, kolorowych
u nas to było tak, że jak pediatra zobaczyła tę skóre to kazała odstawić wszystkie potencjalne alergeny...mleko, nabiał, cytrusy, pomidory, czekoladę itp zmienić płyny do kąpieli na emolium (nie zmieniło to nic dopiero jak parę razy wykąpałm Piotrusia w krochmalu to skóra się poprawiła i plamy zostały tylko w zgięciach ciała) mniej proszku dodawać i płukanie dodatkowe włączać itp. Jak plamy były bardzo czerwone to smarowałam maścią robioną z hydrokortyzonem i pomagało, a całe ciałko smarowałam kremem mustela stelatopia.

Trzy miesiące byłam na diecie i miałam wrażenie że niezależnie czy coś zjadłam czy nie skóra raz była bardziej czerwona i pojawiały się czasem w nowych miejscach suche placki już nawet zapisywałam wszystko co jadłam w zeszycie...Pediatra nie mogła mi pomóc więc poszłam do alergologa.

On od razu stwierdził łagodną postać azs i powiedział że mam kąpać małego max 2 razy w tygodniu a tak to tylko pupę myć,nie mam stosować diety bo to nie działa w moim przypadku i nie tu jest problem widocznie...no chyba że coś ewidentnie da silną reakcję. No i powiedział że Piotruś z tego wyrośnie szybciej niż mi się wydaje aha no i kąpać mam w Cetaphil dla dzieci a smarować Cetaphil md
http://www.☠☠☠☠☠☠☠/apteka/p45573-Cet..._balsam_250_ml

http://www.☠☠☠☠☠☠☠/apteka/p56407-Cet...o_mycia_295_ml

całkiem fajny ten krem...skóra po nim jest bardzo gładziutka

Powiem Ci że teraz zostało tylko na szyjce pewnie przez slinkę itp a tak to pozchodziło już i myślę że przez to że nie kąpiemy go tak często
Cytat:
Napisane przez iw32 Pokaż wiadomość
Nie chcę się Karo wymądrzać, ale norma ft4 to 1,6 !!!! Ja miałam 7 a to już jest dużo za dużo !!!

TSH tak jak ty 0,005 , ft3 29 a antyTPO 176. Nie chcę podważać kompetencji twojego lekarza ale znam w swoim otoczeniu wiele osób z tym problemem i nikt nie miał powiedziane, że ma tego nie leczyć !!!!
Nieleczona tarczyca może wpłynąć negatywnie na funkcjonowanie całego organizmu.
te normy to zależy chyba w jakich jednostkach wyrażone.
U mnie jest tak:

ft4 - 18,29 pmol/l norma 12-22
Anty TPO - >28, U/ml norma max 60

Ty masz ponad normę ft4 i anty Tpo masz dodatnie (jeśli to dobrze rozumiem) więc u Ciebie trzeba podać leki żeby to się poobniżało i wpłynęło na tsh. U mnie jest w normie,więc poczekam jeszcze i zobaczę jak się to rozwinie za miesiąc.
ale dzięki za radę

---------- Dopisano o 11:28 ---------- Poprzedni post napisano o 11:27 ----------

linki sa z apteki do.z.pl ( bez kropki )
Potrzebujesz sesji produktów czy dań? Daj znać!

kontakt@karolinanicpon.pl
karo_z jest offline Zgłoś do moderatora