Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Pracy szukamy-ciągle się wspieramy i nigdy nie poddamy! cz. 3.
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2012-11-11, 13:03   #1838
ajeva
Raczkowanie

Dot.: "Pracy szukamy-ciągle się wspieramy i nigdy nie poddamy! cz. 3."

czy któraś z Was pracowała w księgarni matras? albo znajomi pracowali? Macie jakieś opinie?

tak btw ten wątek się strasznie zmienił. Z wątku o pracę, w którym naprawdę można było znaleźć ciekawe informacje i się poradzić stał się wątkiem plotkarskim o tym, jak żyjecie, co za ile kupujecie, o trądzikach i tym podobnych eheheheh
Żeby nie było nie mam nic przeciwko, z nudów nawet można poczytać takie rzeczy, ale generalnie omijam takie wypowiedzi ale dzisiaj mnie to uderzyło - licytowanie się kto ma gorzej jest śmieszne. Nie czytałam wszystkiego, więc też nie odnoszę się do wszystkiego ale np. tekst
"Ja to żyje wręcz jak bezdomny ." (tajkuna) to przegięcie, moim zdaniem. Sam fakt, że będąc bezrobotna i to taki długi czas (z tego co pamiętam) możesz wyliczyć co, za ile i co jaki czas kupujesz świadczy o tym, że daleko Ci do bezdomnej. I nawet jeśli to była jakaś przenośnia, czy cokolwiek to nie powinnaś używać takich określeń. Bo sam fakt, że tu, na forum się wypowiadasz świadczy o tym, że masz komputer i Internet więc.. naprawdę co to za porównanie?

A co do tego, że tak skromnie żyjesz, to ja żyję bardzo bardzo podobnie. Też uważam, że wyjście do kina to jest jakiś tam luksus. Ja sobie na to nie mogę pozwolić zbyt często. Wolę sobie film ściągnąć i zobaczyć na kompie, bo za to nie muszę płacić. Ale mimo tego skromnego życia, nigdy bym siebie nie porównała do bezdomnego. Mam dach nad głową, mam codziennie co jeść, mam gdzie się umyć i nawet mam możliwość zorganizowania sobie rozrywki (np zobaczenie filmu w domu na komputerze albo w tv). I to są powody do docenienia i bycia zadowolonym ze swojego życia.
I mnie przeraża to, co Ty piszesz. Ja wracam na ten wątek po pół roku i trochę się w moim życiu zmieniło a Ty dalej siedzisz tu na forum i dalej użalasz się nad swoją sytuacją. Mogłabyś tą całą energię, którą wkładasz w udzielanie się tutaj włożyć w poprawę tej swojej sytuacji bo takie gderanie i użalanie się nad sobą nic a nic nie zmieni.
koniec 10.01.2014

"It's not a dream anymore.

It's worth fighting for!"

proszę o udostępnianie=》 https://zrzutka.pl/ndpe6p dla mamy

Edytowane przez ajeva
Czas edycji: 2012-11-11 o 13:31
ajeva jest offline Zgłoś do moderatora