Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Mój pierwszy raz - wątek zbiorczy!
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2012-11-11, 20:31   #4976
viva91
na przekór do celu

Dot.: Mój pierwszy raz - wątek zbiorczy!

Cytat:
Napisane przez bober111 Pokaż wiadomość
być albo nie być nie ma innej możliwośći
to poszerz swoje horyzonty, bo jest.
Cytat:
Napisane przez szyszunia95 Pokaż wiadomość
Pierwsze pytanie dotyczy oczywiście antykoncepcji. Standardowo - prezerwatywy. Jednak mimo wszystko, najlepiej byłoby się zabezpieczyć czymś jeszcze. Tabletki odpadają (nie pójdę z mamą do ginekologa:h? ahaha, ale czytałam że są globulki i kremy plemnikobójcze. Co Wy na to? Polecacie, czy odradzacie? Oprócz tego mam dość regularny okres i wyliczyłam, że będą to dni niepłodne. W sumie żadna antykoncepcja, ale zawsze jakiś dodatkowy punkt.
a czemu masz iść z mamą do ginekologa? nie możesz pójść sama?

globulki sama stosowałam na pierwszy raz, u mnie było ok, choć później doszłam do wniosku, że to słabe zabezpieczenie. i tak jak poprzedniczka wyżej pisała mogę dodać, że dużo dziewczyn skarży się na to, że rozpuszczona globulka je piecze. musisz spróbować przed pierwszym razem, czy i Ciebie nie będzie piekło. po wszystkim trzeba pamiętać, żeby założyć wkładkę lub podpaskę, bo to co się z globulki zebrało będzie chciało wypłynąć, a mokre majtki to żaden komfort.

kremy plemnikobójcze - słyszałam, że część z nich uszkadza prezerwatywe więc dokładnie je sprawdź, żebyś czasami przez łączenie środków antykoncepcyjnych nie spowodowała tego, że nie będziesz mieć żadnego.

Cytat:
Inna sprawa dotyczy błony dziewiczej. Za każdym razem, gdy próbowaliśmy wcześniej, to zawsze coś bolało. Czytałam dużo na ten temat. Wydaje mi się, że przyczyną może być błona dziewicza. Według porad chłopak powinien być wtedy stanowczy, jednak boję się nieco tego momentu. Mimo wszystko chcę przeżyć pierwszy raz w tego sylwestra (broń boże, nie chcę tego zrobić jak najszybciej, tylko po to, żeby się pochwalić koleżankom <ba, prawdopodobnie im nawet nic nie powiem>, ale jestem ciekawa tych nowych doznań i mam odpowiedniego partnera.

Inną przyczyną bólu wg mnie może być jeszcze złe ułożenie moich kości. Mam trochę problemów z kręgosłupem, więc może i tam się coś źle ułożyło. Spróbujemy, zobaczymy...
za bardzo filozofujesz jeśli masz silnie unerwioną błonę to tak, możesz poczuć chwilowy ból i kilka kropel krwi może się pojawić. jednak możesz, nie znaczy musisz. u mnie np. w ogóle nie czułam przerywania błony i w ogóle nie było krwi w internecie możesz znaleźć wiele opisów jak to bolało i było straszne, jednak zastanów się - piszą to osoby, które faktycznie miały problem. ale tak nie jest ze wszystkimi. większość tego problemu nie miała, a na forach o tym nie pisze bo ma lepsze zajęcia do roboty, np. seks
Cytat:
No i jeszcze jedna kwestia. Tutaj bardzo proszę o poradę. Nie okłamując, jestem osobą wg BMI - otyłą. Nie czuję się taka, gdy przeglądam się w lustrze, jednak gdy tylko wyjdę na ulicę to porównuję się z innymi dziewczynami. Wiem, że mój chłopak wolałby gdzieś w głębi mieć szczupłą laskę, no ale cóż - długa droga mnie do tego czeka. Mimo wszystko, mówi że kocha mnie taką, jaką jestem i że bardzo go podniecam .

Tutaj moje pytanie, dziewczyny. Co na siebie założyć, co sobie kupić, żeby odkryć najważniejsze punkty , ale żeby zakryć brzuch . On w tajemnicy powiedział mi, że bardzo fajnie by było, gdybym miała takie samonośne pończochy, także to już mam pewne, ale co z górą? Myślałam o pasie do pończoch albo takiej haleczce, ale tak, żeby do wszystkiego był dostęp

No i ostatnia sprawa - fajna byłaby jakaś nastrojowa muzyka . Polecacie coś?
co do stroju to nie mam pojęcia, ja bym postawiła na opcję bez stroju. no bo całe życie będziesz się przed nim kryć? jak chce pończochy, to możesz założyć, ale coś przykrywającego brzuch pewnie będzie przeszkadzać, plątać się i wywijać.

muzyka - raczej nie zwraca się na nią wtedy uwagi

Edytowane przez viva91
Czas edycji: 2012-11-11 o 20:34
viva91 jest offline Zgłoś do moderatora