Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Tu katarek, tam ząbek, mama biega i robi porządek - Mamy maj -czerwiec 2012
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2012-11-11, 21:34   #543
kism
Wtajemniczenie

Dot.: Tu katarek, tam ząbek, mama biega i robi porządek - Mamy maj -czerwiec 2012

Cytat:
Napisane przez _agata Pokaż wiadomość
O widzisz kism, na stronie bobovity faktycznie piszą tak, że mięso codziennie a 1-2 x w tygodniu można zmienić na rybę. Ale... zalecenia żywienia dzieci, te z 2007 roku jednak inaczej to precyzują.

"zupa jarzynowa lub przecier jarzynowy z gotowanym mięsem lub rybą (1-2 razy w tygodniu) - bez wywaru - z kleikiem zbożowym glutenowym i z 1/2 żółtka co drugi dzień"

Niby to samo, ale jednak nie. Nawias postawiony w innym miejscu i już zupełnie co innego.
Ja będę podawać co drugi dzień żółtko, a w te dni bez żółtka mięso lub rybę.
Ja jakoś słoiczkami nie do końca się sugeruję Jak zwykle własnym rozumem
Ja po prostu kojarzę, że zawsze mięso podawało się codziennie (przykład słoiczków poza tym). Żółtko wprowadzam ok. miesiąc po mięsie i dodaję co drugi dzień oprócz mięsa. Niektóre nowe smaki słoiczków zawierają właśnie i mięso, i żółtko (np. tutaj).

Każdy zrobi, jak uważa i warto też zapytać specjalistów o zdanie Maciek akurat dobrze rośnie i chyba nie ucierpi przy takiej ilości mięsa Ja będę dawać codziennie.

edit: Hehe, dopisałaś o słoiczkach, po tym jak ja już sobie zacytowałam

Edytowane przez kism
Czas edycji: 2012-11-11 o 21:38
kism jest offline Zgłoś do moderatora