Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - NIE MOGĘ SCHUDNĄĆ - pytania, porady, wskazówki - wątek zbiorczy!
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2012-11-12, 09:49   #2255
klora
Rozeznanie

Dot.: Dlaczego nie chudnę???

Cytat:
Napisane przez InVain Pokaż wiadomość
No więc zacisne zęby i postaram sie wytrwac (chociaż ciezko jest słysząc niemiłe uwagi na swój temat.. strasznie podkopuje i tak znikome poczucie wartości ). Ja oprócz tych kilogarmów które przybyly mi ostatnio (obecnie waze 67 i ta liczba sie utrzymuje od dluższego czasu) mam do zrzucenia jakies 10 dodatkowych żeby czuc sie w miare atrakcyjnie i przeraża mnie to troche No nic, bede próbowała więcej maszerowac i dorzuce do tego jakis pilates żeby sie troche ujędrnic.
Klora, jeśli możesz to rzuc okiem na mój jadłospis i powiesz czy jest w miare
1.jajecznica z 3 jaj na maśle, pomidory, pół kokosa
2. wiórki kokosowe (jakieś 60 g), banan
3.warzywa gotowane, ziemniaki, 2 kawałki gotowanego schabu, jabłko
4.tarkowana marchewka, tuńczyk, pół paczki ryżu, 2 łyżki oliwy z oliwek (jedyny olej jaki mam obecnie na składzie)

Mniej wiecej tak jadam na codzień i myśle że za mało tłuszczu jem.. i podejrzewam że u mnie kluczowe w odzyskaniu okresu było dodanie węglowodanów. W każdym razie dzięki jeszcze raz, bez waszej pomocy dalej trwałabym w swoich wyniszczających nawykach
A jesteś w stanie to rozpisać na B/W/T bo niestety bez tego to jest szacowanie na oko i na moje teraz nie ma tu nawet 1200 kcal.
Tłuszcz jest ważny dla hormonów...ale co ważniejsze to ogólna liczba kalorii, jak energii będzie za mało aby utrzymać cykl menstruacyjny to proporcje tłuszczu nic nie zmienią. Wazysz 67 kg a jesz jakbys wazyla 47 Im bardziej zestresujesz cialo tym wieksza bedzie nierownowaga i efekt odwrotny od zamierzonego. Jakosc jedzenia jest ok, nawet tegio tunczyka z rtecia sie nie czepie
I teraz pytanie dodatkowe: przytrafiaja Ci sie czeste infekcje i takie bakteryjne i grzybiocowe?
Wczoraj tak sie zastanawialam nad tym okresem i zanik okresu czesto jest powiazny z niskim poziomem roznych hormonow, w tym estrogenu a wiadomo, ze estrogen wplywa na wydzielanie seretoniny...wiec jak mamy za malo go to nasz nastroj tez spada - stad tez depresje itd. Tutaj tez czesto pojawia sie kompulsywne objadanie. A masz jakies objawy takie a la menopauza? Czyli sucha skora i oczy, wypadnaie wlosow, klopoty ze snem, uderzenia goraca, zmienne nastroje?

klora jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując