2012-11-12, 13:23
|
|
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwsze śniegi już za nami, a my jeszcze jesteśmy pannami! PM 2013 cz. 29
Cytat:
Napisane przez kasia_kuku
No czyli jak? Mam zarezerwować wszystko i powiedzieć TŻ, ej stary, ślub nam załatwiłam?
Jestem w stanie zrozumieć,że ktoś nie musi mieć romantycznych zaręcznyn, że pary razem wybierają pierścionek,że nie ma przyklęków, że nie ma ZARĘCZNYN w stylu wow, ale kurde rozmowa i fakt stwierdzenia: chcemy wziąć ślub, chcemy być razem to też forma zaręcznyn.
Na marginesie, jak Twój facet nie wie jak to zrobic to nie może Ci go po prostu dać mówiąc: masz?  N o bo na co facetowi pierścionek? 
|
Padłam 
Cytat:
Napisane przez melleczka
Ja bardzo chciałam ślubu, ale nigdy nie naciskałam Tż, czekałam po prostu aż się oświadczy.
|
Chociaż ja długo nie czekałam, pół roku od poznania na żywo (poznaliśmy się zawodowo przez telefon/maila) ;D
Cytat:
Napisane przez acidka
Ja w sprawie oświadczyn zaplanowanych i spontanicznych lub ich braku, ślubu cywilnego, kościelnego, życia na kocią łapę i tego typu zagadnień mam przemyślane zdanie: każdy robi tak jak mu wygodniej, po swojemu 
Ja z moim planem na życie nie jestem punktem odniesienia dla wyborów innych ludzi 
|
Ślub
|
|
|