Wtajemniczenie
|
Dot.: Biżuteryjki dla Wielkiej Orkiestry Świątecznej Pomocy - WOŚP
Cytat:
Napisane przez Frydzia
Jak 2-3 bazy bransoletek to albo 4 albo 6szt
Chciałabym je zrobić tak jak w sznurach patchorkowych z Toho 15/0 .
Kolor jaki potrzebujecie srebrne ,stare złoto, czerwone , multikolor tu czekam na sugestie z Waszej strony.Charmsy można zrobić dopinene tak jak kulki 
|
Frydziu, jeśli charmsy mają być dopinane tak jak te kulki, to chyba trzeba ich mniej, prawda? po 2? 3? do każdej? (Bo 8-9 to chyba nie wlezie )
Pytam, bo będzie trzeba ogarnąć całość ilościowo i powoli tak próbuję sobie to układać 
A czy Ty dałabyś radę jakoś w trakcie pracy ukazać, jak ona wygląda i podesłać dziewczynom do opisania na blogu? Bo to jest szalenie pracochłonne i wymaga cierpliwości anielskiej, a kupujący mogą sobie sprawy nie zdawać... niech widzą ile to roboty i że to nie jakaś maszynowa chińszczyzna, taka bransa 
Cytat:
Napisane przez April_May
I gdyby była jeszcze potrzebna pomoc do prowadzenia bloga (np. obrobienie zdjęć, czy przygotowanie zdjęć-banerów) to się zgłaszam, swój mam na blogspocie, to jakieś tam pojecie o nim mam.
|
Super, do bannerow się ktoś na pewno przyda 
Cytat:
Napisane przez ollccia
Dziewczęta, ale wiecie co, mamy już prawie połowę listopada, a w sumie żadnych wiążących zobowiązań poczynionych...
|
Bo przecieżdopiero wczoraj zamykała się lista zgłoszeń do wędrasia Więc i poczynań nie było jak planować 
Ale wszsytko jest pod kontrolą, nawet jeśli nie wygląda Tabelka już jest, na dole będą konkrety 
Cytat:
Napisane przez ollccia
Ja jestem ograniczona światłem dziennym->weekendami, jeśli chodzi o pracę, bo nie posiadam namiotu, więc jak mamy fotografować poczynania naszyjnikowe w trakcie pracy, to chciałabym trochę pospieszyć, żeby się nie okazało, że mi robota zostanie na same Święta 
|
Dlatego sobie wybierzesz w tabelce termin, który dla Ciebie będzie wygodny Wiadomo, że zawsze są osoby, które się mogą z róznych przyczyn dostosować bardziej albo mniej 
Cytat:
Napisane przez nagaLy
Do połowy listopada miała być zrobiona lista chętnych, i tyle. (...)
Dopiero po tym czasie będą podejmowane dalsze decyzje.(...)
No stress!
|
Polać jej coca-coli, dobrze prawi 
Cytat:
Napisane przez nagaLy
Jeśli chodzi o wędrownisia i czas to da się tak zrobić, by każda miała go tyle samo. Wydaje mi się też że logiczne jest iż praca nie będzie u kogoś leżakować 1,5 tygodnia przez czekanie na jakieś materiały - nie ma na to czasu - to spontan jest, więc sądzę, że 2-3 dni to przeciętna długość do 4 dni samego posiadania i działania u 1 osoby, to absolutny max. Ja jestem przygotowana na to, że dostaję i robię, nie ma zmiłuj. Dostaję w piątek, to odsyłam ze swoją częścią już w poniedziałek [dostaję poniedziałek - odsyłam wtorek / środa]. Chyba, że zdarzy się jakieś nieprzewidziane coś, to wtedy biorę rezerwę na ten 4-ty dzień.
Jeśli ktoś nie jest w stanie zrobić swojej części do 2-3 dni, to myślę, że powinien to wyraźnie wtedy zaznaczyć podając konkrety termin, w którym będzie miał czas na zrobienie tego w nie dłużej jak 2-3 dni.
Czyli: ktoś studiuje zaocznie: powinien wykreślić z dostępnych te weekendy, kiedy go po prostu nie będzie, bo to bezsensowne przetrzymywanie. W tym czasie ktoś inny może zrobić i odesłać tej osobie np w poniedziałek rano, by doszło wtorek / środa do osoby mającej cotygodniowe czy co-dwutygodniowe zjazdy.
|
Dolać jej jeszcze 
Praca będzie szybka i, jak uprzedzałam, pod presją czasu Nie da się wprawdzie zrobić tak, żeby każdy miał idealnie identyczny czas na pracę, bo trzymają nas weekendy, w które PP (bezczelna!) nie pracuje, ale przedziały starałam się zrobić w miarę równe i będzie sobie można wybrać. Każdy wie, jak szybko pracuje i czy się w 3 dni wyrobi, czy musowo musi mieć 4, w tym weekend 
Jak się dogadywałyśmy z koralikami silveksowymi, z pudłami z westpacka, to z jakimiś tam terminkami się nie dogadamy? Phi! 
Cytat:
Napisane przez Eilo
Dziewczęta, jeszcze co do materiałów (chodzi mi o metal). Nie wszystkie się zadeklarowały co do tego w jakim metalu będą robić bądź jakiego metalu użyją do wykańczania.
Zaraz będę edytować (...)
|
Wielkie Ci dzięki za to uszczegóławianie i kolorowanie, ujmujesz mi milion roboty  
Cytat:
Napisane przez Jaga1214
tak sobie pomyślałam, że do charmsów nadaje się idealnie taka bransoletka i jak coś to chętnie ją wyplotę
|
Oj tak, ona pięęęękna jest w ogóle
Ja chętnie taką do charmsów bym widziała, ale musimy zobaczyć, czy będziemy mieć na tyle charsów w miedzi (bo jedną bransę chainmaille już obiecała nam zrobić Pastelowo) Oby, pójdzie za grube tysiące 
Cytat:
Napisane przez Senanque
Uff, zdążyłam... dołączam się do charmsów - srebro, kolor dowolny 
|
Super
Na zgłaszanie się do charmsów jest jeszcze czas do 16 listopada, więc nadal można się dopisywać 
Tylko do wędrasia lista jest już wstępnie zamknięta
|