Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Biżuteryjki dla Wielkiej Orkiestry Świątecznej Pomocy - WOŚP
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2012-11-12, 12:24   #154
marisella
Wtajemniczenie

GG do marisella
Dot.: Biżuteryjki dla Wielkiej Orkiestry Świątecznej Pomocy - WOŚP

Cytat:
Napisane przez Frydzia Pokaż wiadomość
Jak 2-3 bazy bransoletek to albo 4 albo 6szt

Chciałabym je zrobić tak jak w sznurach patchorkowych z Toho 15/0 .
Kolor jaki potrzebujecie srebrne ,stare złoto, czerwone , multikolor tu czekam na sugestie z Waszej strony.Charmsy można zrobić dopinene tak jak kulki
Frydziu, jeśli charmsy mają być dopinane tak jak te kulki, to chyba trzeba ich mniej, prawda? po 2? 3? do każdej? (Bo 8-9 to chyba nie wlezie )
Pytam, bo będzie trzeba ogarnąć całość ilościowo i powoli tak próbuję sobie to układać

A czy Ty dałabyś radę jakoś w trakcie pracy ukazać, jak ona wygląda i podesłać dziewczynom do opisania na blogu? Bo to jest szalenie pracochłonne i wymaga cierpliwości anielskiej, a kupujący mogą sobie sprawy nie zdawać... niech widzą ile to roboty i że to nie jakaś maszynowa chińszczyzna, taka bransa

Cytat:
Napisane przez April_May Pokaż wiadomość
I gdyby była jeszcze potrzebna pomoc do prowadzenia bloga (np. obrobienie zdjęć, czy przygotowanie zdjęć-banerów) to się zgłaszam, swój mam na blogspocie, to jakieś tam pojecie o nim mam.
Super, do bannerow się ktoś na pewno przyda

Cytat:
Napisane przez ollccia Pokaż wiadomość
Dziewczęta, ale wiecie co, mamy już prawie połowę listopada, a w sumie żadnych wiążących zobowiązań poczynionych...
Bo przecieżdopiero wczoraj zamykała się lista zgłoszeń do wędrasia Więc i poczynań nie było jak planować
Ale wszsytko jest pod kontrolą, nawet jeśli nie wygląda Tabelka już jest, na dole będą konkrety

Cytat:
Napisane przez ollccia Pokaż wiadomość
Ja jestem ograniczona światłem dziennym->weekendami, jeśli chodzi o pracę, bo nie posiadam namiotu, więc jak mamy fotografować poczynania naszyjnikowe w trakcie pracy, to chciałabym trochę pospieszyć, żeby się nie okazało, że mi robota zostanie na same Święta
Dlatego sobie wybierzesz w tabelce termin, który dla Ciebie będzie wygodny Wiadomo, że zawsze są osoby, które się mogą z róznych przyczyn dostosować bardziej albo mniej

Cytat:
Napisane przez nagaLy Pokaż wiadomość
Do połowy listopada miała być zrobiona lista chętnych, i tyle. (...)
Dopiero po tym czasie będą podejmowane dalsze decyzje.(...)
No stress!
Polać jej coca-coli, dobrze prawi

Cytat:
Napisane przez nagaLy Pokaż wiadomość
Jeśli chodzi o wędrownisia i czas to da się tak zrobić, by każda miała go tyle samo. Wydaje mi się też że logiczne jest iż praca nie będzie u kogoś leżakować 1,5 tygodnia przez czekanie na jakieś materiały - nie ma na to czasu - to spontan jest, więc sądzę, że 2-3 dni to przeciętna długość do 4 dni samego posiadania i działania u 1 osoby, to absolutny max. Ja jestem przygotowana na to, że dostaję i robię, nie ma zmiłuj. Dostaję w piątek, to odsyłam ze swoją częścią już w poniedziałek [dostaję poniedziałek - odsyłam wtorek / środa]. Chyba, że zdarzy się jakieś nieprzewidziane coś, to wtedy biorę rezerwę na ten 4-ty dzień.
Jeśli ktoś nie jest w stanie zrobić swojej części do 2-3 dni, to myślę, że powinien to wyraźnie wtedy zaznaczyć podając konkrety termin, w którym będzie miał czas na zrobienie tego w nie dłużej jak 2-3 dni.
Czyli: ktoś studiuje zaocznie: powinien wykreślić z dostępnych te weekendy, kiedy go po prostu nie będzie, bo to bezsensowne przetrzymywanie. W tym czasie ktoś inny może zrobić i odesłać tej osobie np w poniedziałek rano, by doszło wtorek / środa do osoby mającej cotygodniowe czy co-dwutygodniowe zjazdy.
Dolać jej jeszcze

Praca będzie szybka i, jak uprzedzałam, pod presją czasu Nie da się wprawdzie zrobić tak, żeby każdy miał idealnie identyczny czas na pracę, bo trzymają nas weekendy, w które PP (bezczelna!) nie pracuje, ale przedziały starałam się zrobić w miarę równe i będzie sobie można wybrać. Każdy wie, jak szybko pracuje i czy się w 3 dni wyrobi, czy musowo musi mieć 4, w tym weekend
Jak się dogadywałyśmy z koralikami silveksowymi, z pudłami z westpacka, to z jakimiś tam terminkami się nie dogadamy? Phi!

Cytat:
Napisane przez Eilo Pokaż wiadomość
Dziewczęta, jeszcze co do materiałów (chodzi mi o metal). Nie wszystkie się zadeklarowały co do tego w jakim metalu będą robić bądź jakiego metalu użyją do wykańczania.
Zaraz będę edytować (...)
Wielkie Ci dzięki za to uszczegóławianie i kolorowanie, ujmujesz mi milion roboty

Cytat:
Napisane przez Jaga1214 Pokaż wiadomość
tak sobie pomyślałam, że do charmsów nadaje się idealnie taka bransoletka i jak coś to chętnie ją wyplotę
Oj tak, ona pięęęękna jest w ogóle
Ja chętnie taką do charmsów bym widziała, ale musimy zobaczyć, czy będziemy mieć na tyle charsów w miedzi (bo jedną bransę chainmaille już obiecała nam zrobić Pastelowo) Oby, pójdzie za grube tysiące

Cytat:
Napisane przez Senanque Pokaż wiadomość
Uff, zdążyłam... dołączam się do charmsów - srebro, kolor dowolny
Super
Na zgłaszanie się do charmsów jest jeszcze czas do 16 listopada, więc nadal można się dopisywać
Tylko do wędrasia lista jest już wstępnie zamknięta
marisella jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując