2012-11-12, 13:50
|
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Starania,problemy i pierwsze objawy ciąży :)- część III:)
Cytat:
Napisane przez domciatko
dziewczyny,
zrobiłam z rana drugi test, nadal dwie kreski.
powiedzcie mi, czy na lekarza w tym tygodniu nie jest za wcześnie?
według moich obliczeń to jest dopiero 2 tydzień ciąży, czy powinnam poczekać z tydzień na lekarza?
|
domciątko, za wcześnie. Lekarze najwczesniej sugeruja żeby przyjść na początku 5 tygodnia (2 tyg po poz. wynikiu testu )
Cytat:
Napisane przez kwitka13
Dziewczyny u mnie dziś jedna krecha  to co się TAM działo już dziać się przestało, więc nawet na betę nie idę. Niepotrzebnie te testy wcześniej robiłam... niby wiem, że przy mojej rezerwie jajnikowej ciąże biochemiczne zdarzają się dosyć często i nie powinnam robić testów przed terminem @ ale człowiek to zawsze taki głupi i na cud jakiś liczy.
Cycki już nie bolą za to brzuch boli małpowo, dziś i jutro jeszcze progynova a potem @. Mam tylko nadzieję, że 9 cykl i tym razem będzie szczęśliwy!
miłego 
|
kwitka, przykro mi
Cytat:
Napisane przez domciatko
w takim razie poczekam jeszcze z tydzień i wtedy pójdę.
a tymczasem będę dbać o siebie.
jak wytrzymać z taką tajemnicą?
jak nie powiedzieć w pracy? mamie??
mówiłyście tak wczesnie?
|
domciątko, gdybym mieszkała blisko rodziców to pewnie powiedziałabym od razu, bo bym nie wytrzymala Ale, że mieszkam daleko, to powiedziałam po tygodniu bo akurat wtedy do nich jechaliśmy a chciałam to zrobić osobiście W pracy bym się nie spieszyła
Cytat:
Napisane przez Linka1984
Zdecydowanie wole mieć 6 miesięcy 100% i 6 kolejnych miesięcy nawet 80% ale je mieć a nie upychać byle gdzie dziecko bo musze wracać do pracy..eh..najpierw sie nastawilam ze chce dziecko, teraz musze sie nastawić psychicznie ze nie chce przez 2 miesiące hahaha
|
Cytat:
Napisane przez dedra
Ale to chyba nie tak. Wybierasz czy chcesz 6 miesięcy płatne 100% lub 12 miesięcy płatne po 80%. Też bym wolała od razu brać rok.
|
Dziewczyny, tylko że to jest 100% przez 6 m-cy a potem tylko 60% przez kojene pół roku. No ale oczywiście to zawsze coś Jak kobieta i tak planowała zostać w domu na wychowawczym, to jest to dla niej super opcja z tym wydlużonym macierzyńskim
No to jestem po tym dodatkowym usg. Niestety moja ginka dobrze widziała, że ta prawa stópka się źle ułożyła Dziś to potwierdzili. Poza tym nie ma opcji, że to się samo naprawi przed porodem, bo Mały ma dużo miejsca, więc ta stópka nie skrzywiła się z powodu braku miejsca No ale trudno... jakoś już się oswoiłam z tym faktem przez ten tydzień... dzis sie tylko modliłam żeby nie wykryli przypadkiem czegoś więcej... bo poczytałam w necie, że z tą wadą często występują inne... Na szczęście nic innego nie wynaleźli, więc mimo wszystko mi trochę ulżyło... Pogadałam chwilę z lekarką, która robiła mi dziś usg - wypytałam czy w takiej sytuacji powinnam rodzić w szpitalu w którym jest oddział ortopedyczny. Na początku powiedziała, że nie... ale po zastanowieniu dodała, że ostatnio dziecko jednej z lekarek urodzilo się z taką wadą i ona jeszcze przed porodem zalatwiła sobie z ortopedą ze szpitala, że zajęli się małym juz dzień po porodzie i zalożyli mu gips... W sumie nie wiadomo jak nasilona ta wada będzie u naszego bąbla i czy tez coś takiego nie będzie potrzebne... więc chyba przyjdzie mi zmienić szpital w którym będę rodzić No i ta lekarka doradziła żeby umówić się u tego ortopedy (przyjmuje tez prywatnie) jakies 3 tyg przed porodem i pogadać z nim żeby się zająl naszym malcem jak najszybciej po porodzie, więc pewnie tak zrobimy...
Cóż... nie ma się co załamywać... Nikt nie powiedział, że będzie łatwo
A z milych rzeczy... a pocieszenie poszliśmy z Guciem na pierwsze zakupy dla niego Nabylismy milutki kocyk, okrycie kapielowe i półśpiochy I wszystko niebieskie lub z niebieskim
---------- Dopisano o 14:50 ---------- Poprzedni post napisano o 14:36 ----------
Cytat:
Napisane przez iza243
Beta 0,100  Tym bardziej teraz się denerwuje resztą wyników bo w takim razie skąd ta temperatura i objawy  
|
Iza, jutro idziesz do tego gina?
|
|
|