2012-11-12, 13:55
|
|
Kawoholiczka
|
Dot.: Pokażcie pazurki... Ale te naturalne - cz. XIV + przeogromna dawka plotek!
Cytat:
Napisane przez Inflow
Po zaciętej walce pilników (jeden skapitulował) z paznokciami, mogę powiedzieć, że pierwsza faza projektu "Jak w jeden wieczór skończyć z byciem Edwardem Nożycorękim" jest zakończona. Od razu wstawiam zdjęcia  Teraz proszę Was o pomoc w dalszych krokach 
|
Wiesz, ja bym je jeszcze skróciła. Chociaż myślę, że już poczyniłaś wielkie postępy, pozbywając się tylu milimetrów paznokci i gratuluję tej decyzji Miałaś prawo się obrazić i nie wracać na wątek, a Ty przyjęłaś rady na klatę. Naprawdę Cię podziwiam! Mogę Ci obiecać, że tutaj dziewczyny zawsze radzą dobrze, więc ta zmiana wyjdzie tylko na plus. Używasz odżywki Eveline 8w1, prawda? Błagam, omijaj skórki, bo są bardzo przesuszone. Jak już skończysz z piłowaniem i nadawaniem kształtu pazurkom to koniecznie zajmij się skórkami, wołają o pomstę do nieba No i nie odsuwaj ich tak mocno.
Cytat:
Napisane przez Inflow
I mam wrażenie, że te przerośnięte białe płytki optycznie wydłużają paznokieć :/ A boję się je mocno spiłować, bo gdy nałożę kryjący lakier to "wyjdzie" jakiej naprawdę długości są szpony...
|
Skróć je jeszcze trochę a potem zrób z nich migdałki tym sposobem, który podała Lolli. Będzie dobrze, tylko musisz o nie zadbać Już są postępy, ale spróbuj spiłować pazury jeszcze trochę. Ta biała część paznokcia jest za długa w stosunku do płytki.
No i jak spiłowałaś je trochę to widać, że płytka wcale nie jest taka króciuteńka całkiem. Nie grzeb pod nimi, to nie będzie takich fal np. u serdecznego.
Cytat:
Napisane przez lolli_pop
Moje  Serdeczny odrasta i jest bardzo dzielny. Jak będzie ciutkę za opuszek to je podrównam  .
|
Niektóre dziewczyny nawet jak mają króciaki to są to króciaki absolutnie słodkie i zadbane Podoba mi się ich kształt, taki migdałkowaty. Sama do takiego dążę.
Fajne kolorki na kciuku i wskazującym. Uwielbiam niebieski 
Cytat:
Napisane przez lolli_pop
A za takimi moimi tęsknię strasznie ;(
|
Przepiękne były Nie martw się, odrosną za kilka tygodni.
Moje też w fazie odrastania.
Cytat:
Napisane przez queencarrot
Ja bym je jeszcze uciachała, ale to już moje zboczenie 
|
Również bym ciachnęła. Długie nie zawsze znaczy lepsze 
Cytat:
Napisane przez Śniegowa
Rety! Przerażająco to brzmi!
|
Nie jest tak strasznie w sumie. Dobrze, że krew nie leciała, bo tego nienawidzę. Boję się widoku krwi.
|
|
|