2012-11-12, 16:36
|
#2038
|
Zakorzenienie
Zarejestrowany: 2006-11
Lokalizacja: Monachium
Wiadomości: 8 379
|
Dot.: Widziałyśmy już nasze maluszki, choć niewielkie mamy brzuszki. Mamy V-VI 2013 c
Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw
Łooo a ja własnie dziś się przymierzam do zrobienia farszu na pierogi z kapustą i grzybami. Moje ukochane, bo za ruskimi nie przepadam. Jestem antytalencie kucharskie, ale może farsz wyjdzie, a TŻ zrobi pierogi jak wróci.
Moja mama pierwszy raz widziała jak ktoś robi ciasto na pierogi z samej mąki i wody gorącej, ale to ciasto jest nawet lepsze od pierogów mojej mamy, a ona zawsze była guru.
A Ty jak robisz?
|
a ja robię wszystko "na czuja" do farszu mam zawsze duuuużo grzybów suszonych, bo w rodzinnych okolicach dużo podgrzybków, borowików itd... świetnie się nadają. dodaję też trochę startej marchewki i cebuli - przysmażone na maśle. ciasto to już różnie robiłam, i bez jajka i z jajkiem, teraz ostatnio na czuja: najpierw mąka i jajko, a potem dolewam odrobinę ciepłej wody w razie potrzeby. żeby było elastyczniej, to też lubię trochę słonecznikowego dolać rozwałkowuję w maszynce do makaronu i mam zawsze pięknie polepione pierogi! smakowo najważniejszy jednak farsz 
Cytat:
Napisane przez Ashyshqa
Mogę też wpaść? Uwielbiam lepić pierogi (choć nie aż tak jak je jeść  ), a już w towarzystwie to wybitnie
|
zrobimy zbiorowe lepienie pierogów
|
|
|