Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Mamusie Marcowo-Kwietniowe 2013 cz. III
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2012-11-12, 19:16   #2113
maria28
Kniaginia

Dot.: Mamusie Marcowo-Kwietniowe 2013 cz. III

Cześć!
Powróciłam do pracy i znów mało czasu na forum.
A w ogóle tak czytam o wybieraniu wózka czy innych akcesoriów dziecięcych i mi się to kojarzy jedynie z moimi rozkminami na temat: które mieszkanie wybrać i które jakie ma parametry. Tematy dzieciowe mi wciąż obce

czarny flamaster, alliw, śliczne brzuszki

Cytat:
Napisane przez oliwka__ Pokaż wiadomość
Dziewczyny tak weszłam przez przypadek na mamusie majowo-czerwcowe tam będą 4 pary bliźniaków prawdopodobnie
No właśnie, a u nas nie ma takiego urozmaicenia. Fajnie by było na wątku

Cytat:
Napisane przez Sorceresss Pokaż wiadomość
Uff... my już po wizycie Ja w porząsiu, maluszek 449g (coś mi się zdaje, że będzie kawał dzieciątka) i wszystko gra... oczywiście leniwiec mały (pewnie dlatego jest grubiutki) cały czas sobie grzecznie siedział (głową w dół - jakiś nietoperzyk chyba) i zasłaniał co ma między nóżkami
I mój doktor, do którego chodzę normalnie powiedział, że jemu to na chłopca nie wygląda... Aż się wkurzyłam... Od 1,5 m-ca nasz maluch nic nie robi tylko zasłania się -raz pokazał co tam ma, a teraz nie daje potwierdzić Dzisiaj miał jakoś dobrze ułożoną pępowinkę, tylko te nóżki.... i nic... zostajemy przy synusiu, ale mam się nie przerazić jak siusiak odpadnie
Super, że wszystko dobrze!! Ale z dzieciaczka wstydniś

Cytat:
Napisane przez Mokka_83 Pokaż wiadomość
Mamusie a my dziś po tym dodatkowym usg. Niestety moja ginka dobrze widziała, że ta prawa stópka się źle ułożyła Dziś to potwierdzili. (...)
Kurcze, miałam nadzieję, że drugie usg tego nie potwierdzi. Ale trzymam za Was kciuki. Szybka i fachowa pomoc po porodzie, a zobaczysz, że zapomnicie w ogóle, że dziecko miało tą wadę.

Cytat:
Napisane przez joanna200 Pokaż wiadomość
Dzięki wam za wszystkie kciuki..
po wizycie ok.. wszystko dobrze.. synek rozwija się jak powinien i nadal jest synkiem..
gin powiedziała, że już nie ma szans żeby się zmienił w dziewczynkę..
także jestem zadowolona bo obydwoje mamy się baaaardzo dobrze..
i w końcu 1kg na plusie.

Cytat:
Napisane przez klementyna1 Pokaż wiadomość
na amcierzynski chyba sie idzie po urodzeniu a przed na zwolnienie- ale ja sie nie znam....
!
Co najmniej 2 tygodnie urlopu macierzyńskiego mogą przypadać przed przewidywaną datą porodu.

Muszę zmienić łóżko, bo i mnie zaczyna boleć kręgosłup.

Poza tym odświeżamy sobie z mężem filmowe klasyki. Wczoraj był film "Dziecko Rosemary" Mąż się śmieje ze mnie, że na początku ciąży to tylko słodkie komedie mi wchodziły, a teraz to jak film wybiorę, to strach się bać.
maria28 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując