2012-11-12, 19:16
|
|
Kniaginia
|
Dot.: Mamusie Marcowo-Kwietniowe 2013 cz. III
Cześć!
Powróciłam do pracy i znów mało czasu na forum.
A w ogóle tak czytam o wybieraniu wózka czy innych akcesoriów dziecięcych i mi się to kojarzy jedynie z moimi rozkminami na temat: które mieszkanie wybrać i które jakie ma parametry. Tematy dzieciowe mi wciąż obce 
czarny flamaster, alliw, śliczne brzuszki 
Cytat:
Napisane przez oliwka__
Dziewczyny tak weszłam przez przypadek na mamusie majowo-czerwcowe tam będą 4 pary bliźniaków prawdopodobnie 
|
No właśnie, a u nas nie ma takiego urozmaicenia. Fajnie by było na wątku 
Cytat:
Napisane przez Sorceresss
Uff... my już po wizycie  Ja w porząsiu, maluszek 449g (coś mi się zdaje, że będzie kawał dzieciątka) i wszystko gra... oczywiście leniwiec mały (pewnie dlatego jest grubiutki) cały czas sobie grzecznie siedział (głową w dół - jakiś nietoperzyk chyba) i zasłaniał co ma między nóżkami
I mój doktor, do którego chodzę normalnie powiedział, że jemu to na chłopca nie wygląda... Aż się wkurzyłam... Od 1,5 m-ca nasz maluch nic nie robi tylko zasłania się -raz pokazał co tam ma, a teraz nie daje potwierdzić  Dzisiaj miał jakoś dobrze ułożoną pępowinkę, tylko te nóżki.... i nic... zostajemy przy synusiu, ale mam się nie przerazić jak siusiak odpadnie 
|
Super, że wszystko dobrze!! Ale z dzieciaczka wstydniś 
Cytat:
Napisane przez Mokka_83
Mamusie a my dziś po tym dodatkowym usg. Niestety moja ginka dobrze widziała, że ta prawa stópka się źle ułożyła  Dziś to potwierdzili. (...)
|
Kurcze, miałam nadzieję, że drugie usg tego nie potwierdzi. Ale trzymam za Was kciuki. Szybka i fachowa pomoc po porodzie, a zobaczysz, że zapomnicie w ogóle, że dziecko miało tą wadę.
Cytat:
Napisane przez joanna200
Dzięki wam za wszystkie kciuki.. 
po wizycie ok.. wszystko dobrze.. synek rozwija się jak powinien i nadal jest synkiem.. 
gin powiedziała, że już nie ma szans żeby się zmienił w dziewczynkę.. 
także jestem zadowolona bo obydwoje mamy się baaaardzo dobrze.. 
i w końcu 1kg na plusie.
|

Cytat:
Napisane przez klementyna1
na amcierzynski chyba sie idzie po urodzeniu a przed na zwolnienie- ale ja sie nie znam....
!
|
Co najmniej 2 tygodnie urlopu macierzyńskiego mogą przypadać przed przewidywaną datą porodu.
Muszę zmienić łóżko, bo i mnie zaczyna boleć kręgosłup.
Poza tym odświeżamy sobie z mężem filmowe klasyki. Wczoraj był film "Dziecko Rosemary" Mąż się śmieje ze mnie, że na początku ciąży to tylko słodkie komedie mi wchodziły, a teraz to jak film wybiorę, to strach się bać.
|
|
|