Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Allegro - okazje, ciekawostki, pytania, wątpliwości - wątek zbiorczy
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2007-02-21, 22:44   #103
Katarynka1
Raczkowanie

Dot.: Komentarze na Allegro

Cytat:
Napisane przez vretka Pokaż wiadomość
Z punktu widzenia kupującego irytuje mnie jeszcze jedna kwestia. Chodzi mi o wystawianie komentarzy przez sprzedawców po tym, jak oni sami otrzymają komentarz. Często spotykam się z takim zastrzeżeniem na stronach użytkowników. Dla mnie jest to nic innego, jak pewnego rodzaju straszenie negatywem: "ty mi wystawisz negatywa, odwdzięczę się tym samym". O ile wysyłka nie jest za pobraniem, komentarz spokojnie mógłby być wystawiony po wpłaceniu pieniędzy na konto. Oczywiście nie wymagam tego, jednak według mnie, jeśli kupujący utrzymuje kontakt i wpłaca szybko pieniądze, w pełni wywiązuje się z transakcji i zasługuje na pozytywny komentarz bez względu na to, jaki sam wystawia. Paranoja
Uważam, że nie masz racji - w takiej sytuacji komentarz byłby wystawiany w połowie transakcji. Potem jeszcze się może namnożyć problemów, kupujący może próbować oszukiwać np. że paczka nie doszła/doszła uszkodzona/ coś innego nie pasuje (różni ludzie się zdarzają, niektórzy kupujący na allegro mają dziwne pomysły). Transakcja konczy się kiedy przesyłka dojdzie, obie strony powinny być zadowolone a jeśli kupujący jest kulturalny i poważnie podchodzi do sprzedawcy to może też wysłać maila, że przesyłka doszła i że wszystko jest w porządku. Potem oczywiście wystawia stosowny komentarz...

To nie jest straszenie negatywem Komentarz od kupującego to sygnał dla sprzedawcy - aukcja zakończona, nie mam żadnych wątpliwości co do zakupionego towaru (bo gdyby miał - napisałby maila i obie strony dochodziłyby do satysfakcjonującego porozumienia, albo oczywiście komentarz bylby negatywny/neutralny z różnych powodów), możemy już sobie "wystawić ocenę".
Katarynka1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując