Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - NIE MOGĘ SCHUDNĄĆ - pytania, porady, wskazówki - wątek zbiorczy!
Podgląd pojedynczej wiadomości

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-11-12, 21:57   #2258
InVain
Raczkowanie

Dot.: Dlaczego nie chudnę???

Cytat:
Napisane przez klora Pokaż wiadomość
A jesteś w stanie to rozpisać na B/W/T bo niestety bez tego to jest szacowanie na oko i na moje teraz nie ma tu nawet 1200 kcal.
Tłuszcz jest ważny dla hormonów...ale co ważniejsze to ogólna liczba kalorii, jak energii będzie za mało aby utrzymać cykl menstruacyjny to proporcje tłuszczu nic nie zmienią. Wazysz 67 kg a jesz jakbys wazyla 47 Im bardziej zestresujesz cialo tym wieksza bedzie nierownowaga i efekt odwrotny od zamierzonego. Jakosc jedzenia jest ok, nawet tegio tunczyka z rtecia sie nie czepie
I teraz pytanie dodatkowe: przytrafiaja Ci sie czeste infekcje i takie bakteryjne i grzybiocowe?
Wczoraj tak sie zastanawialam nad tym okresem i zanik okresu czesto jest powiazny z niskim poziomem roznych hormonow, w tym estrogenu a wiadomo, ze estrogen wplywa na wydzielanie seretoniny...wiec jak mamy za malo go to nasz nastroj tez spada - stad tez depresje itd. Tutaj tez czesto pojawia sie kompulsywne objadanie. A masz jakies objawy takie a la menopauza? Czyli sucha skora i oczy, wypadnaie wlosow, klopoty ze snem, uderzenia goraca, zmienne nastroje?
Wypadanie włosow ( kiedyś bardziej), uderzenia gorąca - często czuje jak palą mnie policzki, non stop mam otwarte okno w swoim pokoju, a zmienne nastroje to moja zmora, w jednej chwili jestem zadowolona a w następnej chce mi sie płakac ze smutku albo wściekam sie o byle co. Wybieram sie do ginekologa niedługo i myślałam o zbadaniem estrogenu żeby lekarz miała większy obraz tego co dzieje sie w moim organizmie (testosteron badałam niedawno, i jest w normie).
1200 jest na pewno, bo dużo jem objętościowo, często wiecej mięsa wleci, tuńczyka akurat jem 1-2 razy w tygodniu. Ostatnio zastanawiałam sie nad włączeniem do swojej diety podrobów ale całkiem nie wiem ,,jak to sie je" bo u mnie w domu nikt nie lubi (a ja sama nie wiem czy lubie, bo kiedys na sam widok mnie mdliło ), ale naczytałam sie że to tanie i wartościowe żarło i troche sie do nich przekonałam , może więc jakieś rady co z podrobów wybrac na początek?
,,Wierzę w różowy kolor. Wierzę, że śmiech to najlepszy sposób na spalenie kalorii. Wierzę w całowanie się, w wiele pocałunków. Wierzę w to, że szczęśliwe dziewczyny są najładniejsze. Wierzę, że jutro też jest dzień i wierzę w cuda."

InVain jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując