2012-11-12, 22:27
|
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Promocje w Douglasie, Sephorze, Marionnaud + OT, część V :)
Cytat:
Napisane przez Solciuchna
Dzięęęęękuję ślicznie! 
Wczoraj chciałam wypróbować ten sposób :
http://annaaaanna.blogspot.com/2011/05/h-i-r.html
dziewczyna na wszystkich zdjęciach ma takie ładne puszyste fale (chociaż na mój gust nieco za puszyste  ), a moje włosy akurat ostatnio nieco klapły. Zrobiłam kucyk, i zawinęłam w niego mały wypełniacz do koka. Niestety skręt włosów nie jest taki, jakbym chciała, normalnie mam bardziej kręcone. Ale całkiem puszyste wyszły, nie najgorzej 
|
O matko, jakie ona ma piękne te włosy...Też tak chcę. Robią cały look, jakby nie była ubrana to i tak włosy na pierwszym planie i wszystko podbijają. Dla mnie ideał to włosy ala Brigitte Bardot...
Moje są podobnej długości, jak u tej dziewczyny, ale naturalnie albo mocno się puszą, albo są bardzo oklapnięte. Ostatnio odkryłam suchy szampon Batiste połączony z lakierem i go ciągle używam jako środek do stylizacji włosów. W życiu żaden "volumiser" i inne takie nie dał mi takiego pięknego i trwałego efektu.
A tą metodę z koczkiem, o której Solciu piszesz, też stosuję i wychodzą mi takie nierównomierne drobne loczki albo jakiś bałagan na głowie. I to niezależnie od tego, jak mocno skręcę koka. Wiec podobnie chyba, jak u Ciebie. Jak znajdziesz sposób na swoje włosy, to daj znać.
|
|
|