Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 ;)) cz.VI
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2012-11-13, 14:03   #2394
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Dot.: Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 ;)) cz.VI

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość

Nosz ku..wa
co do kosmetyków na pupcie- wczoraj mieslismy w SR o problemach wieku noworodkowego i niemowlececgo i polozna mowila że przy zmianie pieluszki powinno sie stosowac krem na odparzenia ale cieniutka warstwe, jak przy wszystkim z reszta, a dopiero gdy pupcia jest czerwona to wtedy sudokrem albo bepantem (czy jak to tam sie pisze ) i zeby przy kazdej zmianie pieluszki zostawiac dzidziaka na kilka minut na golaska, co by zapewnic dopływ tlenu do skóry - najlepsze lekarstwo ponoć i najtańsze
TO ja sensu nie widzę, bo sudocrem na odparzenia czy jakikolwiek inny krem na odparzenia...

Nie stosuje się kremu na odparzenia na wszelki wypadek. Słowo honoru - przy częstej zmianie pieluch i braku alergii naprawdę odparzenia nie robią się ciągle. A ciągłe smarowanie odparzeniowym tylko uniewrażliwi skórę na taki krem.

Inna rzecz, że... jak już naprawdę poważne odparzenie się trafi (u nas było takie kwaśne, aż do krwi, po rotawirusie) to żaden sudo ani zwykły krem nie pomoże, wówczas do lekarza i maść robiona.

Cytat:
Napisane przez Lenova Pokaż wiadomość
Przyszedł kurier, z rzeczami wyprawkowymi . Tak więc w ogólnym rachunku mam już :
- 2 butelki Lovi małą i dużą,
-aspirator do noska
-zestaw do paznokci,
-termometr elektorniczny ,
-termometr do wanienki,
-2 prześcieradła bawełniane,
-7 podkładów poporodowych seni,
-3 paczki wkładów poporodowych bella,
-7 par majtek jednorazowych,
-2 ręczniki kąpielowe,
-20 pieluch tetrowych,
-5 pieluch flanelowych,
-cienki kocyk,
-czteropak chusteczek nawilżanych huggies
-oliwka i plyn do mycia Hipp
-krem na mróz nivea
-proszek do prania bialy i kolor Biały Jeleń
-płyn dowcipny Biały Jeleń
-płyn do płukania też Jeleń
-smoczek canpol babies

W drodze jest jeszcze łóżeczko, komoda, przewijak i materac, oraz zestaw pościeli 14 elementowej Ala i As.

Powiedzcie co mi jeszcze trzeba? Czego mam za mało a czego w ogóle nie mam? Pliiiizzzzz
Teraz to ja bym się zorientowała, gdzie na szybko te rzeczy koło siebie możesz kupić. Taki smoczek na przykład, łatwo zgubić a czekać kilka dni z all?

No i opakowanie na smoczek i łańcuszek do niego do przypięcia.

Grubszy kocyk masz jakiś czy tylko cienki? Zima będzie.
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora