Jak pozbyć się zazdrości?
Witajcie, mam olbrzym problem, z którym kompletnie sobię nie radzę.Jestem chorobliwie zazdrosna, nie jest to zwykła zazdrość taka jak w każdym związku. Ja mam na tym punkcie jaką obsesję. Najgorsze jest to, że jestem tego świadoma a nie umiem tego zwalczyć. Mój związek się przez to sypie. W każdej bez wyjątku dziewczynie widzę potencjalną kochankę mojego chłpaka, jak on mi pisze, że idzie wcześniej spać to ja sobie wyobrażam, że idzie gdzieś na wielką imprezę z chlaniem i seksem. Po prostu dramat. Nie chodzi o to, że nie mam do niego zaufania, bo to nie pierwszy raz. Miałam wczesniej chłopaków i zawsze było tak samo. A teraz zależy mi bardzo to się jeszcze bardziej nasiliło. Koszmar jakiś. Mój chłopak mnie kocha i jest mi wierny. nigdy nie nadużył mojego zachowania. Ostatnio robiłam mu o to awantury, ale przestałam bo nie chciałam go stracić. Mimo to ciągle czuję to w sobie i to jest straszne.
Czytałam różne poradniki, ale nic nie pomogło. Może wy miałyście podobną sytuację? Jak pozbyć się tej chorobliwej zazdrości?
|