Wątek
:
Offtopowe zapuszczanie,XLVII- Chociaż liście z drzew spadają, włosy nam nie wypadają!
Podgląd pojedynczej wiadomości
2012-11-13, 21:45
#
2606
xsyskax
Zadomowienie
Dot.: Offtopowe zapuszczanie,XLVII- Chociaż liście z drzew spadają, włosy nam nie wyp
Cytat:
Napisane przez
Jusztynka89
No to byle do przodu!! A oni tam normalnie np jak telefon oficjalny i zaczynasz do nich po angielsku to na lajcie rozumieją? W sensie, że wszystkie urzędniki śmigają tak talala?
Jeszcze się nie spotkałam żeby ktos tu po angielsku nie mówił (oprócz babci tz, bo za jej czasów uczono w szkole jak się ma domem zajmować). Idziesz do sklepu - angielski, do pośrednictwa pracy - angielski, nawet z 14 latka dasz radę się porozumieć
dlatego trochę mi bylo wstyd jak tz był pierwszy raz w Polsce i nikt angielskiego nie znał lub bal się używać. Mam na myśli przy kupowaniu czegoś czy w restauracji. On jest odwazny i wszystko chce sam robić a ludzie robią oczy albo się głupio cieszą. Pamietam jak poszedł na kawę. Kobieta nie znała ang to wyskoczył do niej "proszę kawa jedno mleko duże cukier"
---------- Dopisano o 21:45 ---------- Poprzedni post napisano o 21:44 ----------
Cytat:
Napisane przez
szmyrk
Mieszkasz w Holandii?
Tak
niedługo, jakoś pól roku
ty tez ?
xsyskax
Pokaż profil użytkownika
Wyślij prywatną wiadomość do xsyskax
Znajdź więcej postów xsyskax