Cześć Dziewczyny, jak się Wam spało?
Ja obudziłąm się rano czując bardzo dobrze, po czym kichnęłam 2 razy co wywyołało dość mocne skurcze macicy, aż się przestraszyłam i zażyłam nospę. Nie minęło nawet 20 min i nospa wylądowała w toalecie....

Może nie powinnam była brać tabletek na czczo, ale nie pomyślałam jeszcze nawet o jedzeniu. No i teraz się boję jeść... żuję powoli suchą kromkę chleba ale juz się boję jak mój żołądek zareaguje... A wiecie, że mdłości jako takich już nie mam? Tylko te wymioty mnie złapały już w II trymestrze. Masakra.
Vil to rzeczywiście dziwne. Pewnie to były skurcze jakieś, ale też by wywołały moje zdziwienie. W piątek się wszystkiego dowiesz. Nie martw się

Twoje dzieciątko ostatnio nie dawało Ci powodów do zmartwień więc na pewno wszystko jest dobrze!
---------- Dopisano o 08:48 ---------- Poprzedni post napisano o 08:44 ----------
Generalnie zaleca się jedynie 3 USG przez całą ciąże. Większość lekarzy dodaje jeszcze jedno na początku dla potwierdzenia. Jeżeli nie ma niepokojących objawów to inne USG nie są potrzebne. Powiedziało mi to już 3-ech ginekologów (i prywatnie, i w Luxmedzie, i na NFZ). Lekarz jest w stanie ocenić czy wszystko jest ok również przez badanie na samolocie: ocenia wielkość, położenie i "miękkość" macicy, długość szyjki i czy jest zamknięta.