Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Widziałyśmy już nasze maluszki, choć niewielkie mamy brzuszki. Mamy V-VI 2013 cz.II
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2012-11-14, 08:23   #2408
Mysia mysz
Zakorzenienie

Dot.: Widziałyśmy już nasze maluszki, choć niewielkie mamy brzuszki. Mamy V-VI 2013 c

Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość
fajnie że już piątek

nuna olać takiego brata! my też dzisiaj odbieram samochód, ale uderzy nas to mocno po kieszeni. najgorsze że te głupie przeguby i półosie były już wymieniane w tym roku. plus oczywiście wahacze do wymiany dzięki jazdom po cudownych polskich drogach

axella zrozumiałam że twój ex był siedemdziesiątletnim niemcem i jeszcze miał ojca-staruszka o ja głupia muszę po 2 razy czytać conajmniej

o czymś na pewno zapomniałam ale trudno. trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty
aha ja za kazxym razem u gina mam usg, ciekawe czy bede miec za tydzien tez, jak lekarz nie bedzie chcial robic to odpuszcze ale inaczej nie opre sie okazji zobaczenia malucha powirm szczerze ze nie wierze w przesady na temat usg

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczyny, jak się Wam spało?

Ja obudziłąm się rano czując bardzo dobrze, po czym kichnęłam 2 razy co wywyołało dość mocne skurcze macicy, aż się przestraszyłam i zażyłam nospę. Nie minęło nawet 20 min i nospa wylądowała w toalecie.... Może nie powinnam była brać tabletek na czczo, ale nie pomyślałam jeszcze nawet o jedzeniu. No i teraz się boję jeść... żuję powoli suchą kromkę chleba ale juz się boję jak mój żołądek zareaguje... A wiecie, że mdłości jako takich już nie mam? Tylko te wymioty mnie złapały już w II trymestrze. Masakra.

Vil to rzeczywiście dziwne. Pewnie to były skurcze jakieś, ale też by wywołały moje zdziwienie. W piątek się wszystkiego dowiesz. Nie martw się Twoje dzieciątko ostatnio nie dawało Ci powodów do zmartwień więc na pewno wszystko jest dobrze!

---------- Dopisano o 08:48 ---------- Poprzedni post napisano o 08:44 ----------

Generalnie zaleca się jedynie 3 USG przez całą ciąże. Większość lekarzy dodaje jeszcze jedno na początku dla potwierdzenia. Jeżeli nie ma niepokojących objawów to inne USG nie są potrzebne. Powiedziało mi to już 3-ech ginekologów (i prywatnie, i w Luxmedzie, i na NFZ). Lekarz jest w stanie ocenić czy wszystko jest ok również przez badanie na samolocie: ocenia wielkość, położenie i "miękkość" macicy, długość szyjki i czy jest zamknięta.