2012-11-14, 08:24
|
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ostatnie maluszki opuszczają brzuszki, a reszta przewija już pieluszki! Mamy IX
Dobry.
My wczoraj byliśmy na usg bioderek. Mieliśmy dziś do Piły jechać prywatnie, bo u nas poinformowano mnie że nie ma terminów na ten rok. No ale zadzwoniła koleżanka żebym do nas z małym poszła bo ortopeda przyjmuje maluchy nawet nie zarejestrowane i to za darmo. No więc pojechaliśmy. Oczywiście blond franca w rejestracji nagadać się musiała, ale doktor problemu nie robił, przyjął nas bez rejestracji i bez kolejki Z bioderkami wszystko dobrze. Jak najwięcej na brzuszku ma leżeć, pokazał jak ćwiczyć, za dwa tygodnie zacząć nosić na biodrze. W ogóle lekarz wspaniały, od pierwszej minuty czułam że ufam mu w 100%.
Anesh, miałam Ci pisać ostatnio, że w Pile na ryneczku facet sprzedaje Pampersy z Niemiec. Są jakościowo dużo lepsze od naszych. Mają więcej tego wkładu chłonącego. Niewiem po ile teraz ma, ale jak będę to na pewno kupię i Ci powiem. Jak Pauli je kupowałam to wychodziło bardzo podobnie jak nasze sklepowe, ale na prawdę była różnica.
Od jutra w drogerii Natura i Aster pampersy po 37,99.
Cytat:
Napisane przez maggie123
super! Na takiego dobrego mężczyznę, jak Twój Kropek mogę się dla mojego Skarba zgodzić  śliczna z nich parka będzie 
|
Czyli Zuzka zaklepana dla Matiego 
Cytat:
Napisane przez anesh_
Bardziej na dworzu, dwa długie rekawy i kombinezon + przykrywam kołderką przy takich 7 st. jak wieje wiatr to jeszcze kocyk... Czy ja przesadzam?
|
Noooo Na dwór ubieramy, długi rękaw, śpiochy lub półśpiochy na to pajacyk przejściowy, czapa i przykrywamy kocem z biedronki co były ostatnio i przykrywka na wózek.
Cytat:
Napisane przez katiem
A tu zdjęcie tortu jaki miał Pawełek na urodzinach
|
Super 
Cytat:
Napisane przez kasiam187
gdyby zaczela pic jakies nowe to tak, a ona pije to samo od samego poczatku i bylo ok. poza tym kupy tez sa dobre. noi pediatra ja widziala tydzien temu i nic nie mowila na te krostki, bo w sumie to ich prawie nie widac. zapytam jak nie znikna za 2 tyg jak pojdziemy na pneumo.
|
Wiesz Kasiu, moją Paulinkę uczuliło dopiero po 6 tygodniach na moim mleczku. Cały czas miała piękną skórę a tu z dnia na dzień ją wysypało i wyszła skaza. innych objawów nie było. Także nie jest powiedziane że od razu się pojawi. Dla spokoju sumienia może do lekarza podejdź jeszcze raz aby zobaczył.
Cytat:
Napisane przez kaczuszka69
uf, nagrzałam dzisiaj pokój do niebotycznych temperatur i to, co nam wyszło  pierwsze w naturalnym świetle, drugie z lampą błyskową.
|
Ślicznie 
Cytat:
Napisane przez Asiuulka89
aczkolwiek nie włożyłąbym dziecku czegoś takiego 
|
Dlaczego???
Cytat:
Napisane przez Iwa844
Chciałabym kupić nawilżacz powietrza, bo od kiedy zaczął się sezon grzewczy notorycznie budzę się z tak przesuszoną śluzówką w nosie że aż mi się strupki robią. Przypuszczam że moje dziecko też się męczy w suchym powietrzu. Problem jednak w tym że mamy bardzo małą sypialnię - ok 9m2 i nie wiem czy w wyniku uzywania nawilżacza na tak małej przestrzeni nie zrobi mi się wilgoć i nie daj boże jakiś grzyb? Czy któraś ma podobną sytuację?
|
To moze lepiej by się sprawdził taki wieszany na kaloryfer?
Cytat:
Napisane przez Asiuulka89
Ja tez jestem za podaniem danych do mejlu jednak nie wszystkim  bo niektóre osoby wpadają spytaja i juz ich nie ma.
|
Mam takie samo zdanie.
Cytat:
Napisane przez Iwa844
A ja się zastanawiam czy nie zacząć zakładać 4  Bo w trójkach już się zdarza że kupa się tyłem wydostaje... kurde, ale trójki są niby aż do 9 kg. No i tak trochę śmiesznie - dwumiesięczne dziecko w 4???  To co jej będę zakładać jak będzie miała pół roku? Pieluch dla dorosłych nietrzymających moczu??? 
|
To raczej zależy od ilości kupy a nie pieluchy. Poza tym jak się dziecko kręci i leży w tym gó... to wiadomo że to też się rusza.
Mati ma 6 kilo a jeszcze w 2-ki się mieści bez problemu, nic mu nie wylatuje, ani kupa ani siku.
|
|
|