2012-11-14, 23:04
|
|
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Tu katarek, tam ząbek, mama biega i robi porządek - Mamy maj -czerwiec 2012
Cytat:
Napisane przez rinco
Ja biorę cały czas, takie z DHA
W Zenicie w delikatesach jest takie duże stoisko BIO i tam to wszystko pokupiłam. Jest jeszcze Pszczółka na Narutowicza, mam nadzieję, że będą tam mieli te brakujące ryże
Ja mam - wklejam przepis w załączniku  Robię je co roku
Ja kiedyś lukrowałam takimi gotowymi lukrami w różnych kolorach, ale wyszły beznadziejne, takie zalatujące kiczem. Z wieloletniego doświadczenia powiem Ci, że najlepsze wychodzą z białym lub kakaowym lukrem i dekorowane bakaliami 
|
Mówisz..? A tak mi się to podobało już wyobrażałam sobie wielkiego ciasteczkowego renifera - oczywiście czerwonego 
Zaraz looknę na przepis
---------- Dopisano o 23:04 ---------- Poprzedni post napisano o 22:57 ----------
Cytat:
Napisane przez rinco
Byliśmy dzisiaj na kontroli bioderek i wszystko już jest dobrze, nie musimy już więcej pieluchować
Mam pytanie czy w przypadku karmienia piersią tych wzdymającyh rzeczy typu kapusta czy groch nie można jeść przez cały okres karmienia czy tylko na początku? Bo bym zjadła kapuchę a się waham 
---------- Dopisano o 22:46 ---------- Poprzedni post napisano o 22:39 ----------
A jeszcze mam propozycję takiej mini sondy  Jak macie ochotę to wymieńcie jedną rzecz z Waszej wyprawki, która Wam się kompletnie nie przydała i jedną, która Wam się zaskakująco bardzo przydała. Jednym słowem hity i kity naszych wyprawek
U na kitem okazał się pokrowiec na przewijak - użyłam może ze 3 razy i wsadziłam do szafy - wolałam pieluszki tetrowe, bo łatwiej je było wyprać jak Seba siknął
Hitem jest rożek - używamy go do tej pory  chociaż Sebie już całe nogi z niego wystają, a rzepa ma w pasie  ale teraz służy bardziej za otulaczek, żeby ujarzmić wierzgające rączki, i jako podkładka do leżenia, żeby było mięciutko 
|
Chętnie odpowiem 
Kity - sukienki dla noworodka i małego niemowlęcia - to zdecydowanie! Jeszcze rożek (przydał się na b. krótki okres czasu). Ręczniki dziecięce z Pepco (tragiczna wręcz jakośc). Koszule do karmienia (3 szt.), podgrzewacz do butelek, odciągacz do mleka.
Hity - poduszka klin Płyn do kąpieli z Ziaji dla niemowląt o fajnej mlecznej konsystencji i kolorze.
BTW - zrobiłam remanent w szafce - mam 10 budyniów, 12 kisieli, 3 sody oczyszczone i ... nie dam rady wymieniac... no skąd ja to wzięłam?!?!? Od jutra jemy codziennie budyń, a kisiele będę zużywa do jabłecznika
Czas edycji: 2012-11-14 o 23:07
|
|
|