Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - rodzice...
Wątek: rodzice...
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2012-11-15, 22:03   #1
justsmilee
Raczkowanie

Unhappy

rodzice...

cześć dziewczyny, mam problem, chciałam się wyżalić i zapytać czy widzicie jakieś opcje i co powinnam zrobić?

otóż martwię się o moich rodziców, bo od dłuższego czasu się im nie układa. Są kłótnie, są awantury, krzyki..
mój ojciec jest typowym leniem, który całe życie jest zmęczony i ze swojej córki i żony zrobiłby służbę i byłby całe życie zadowolony oczekiwał, że mu będą usługiwać, bo "od tego są". Jest typem który ma gdzieś słowo swojej żony i jej potrzeby, a słowo swoich przyjaciół jest priorytetem. Jest typem który ma gdzieś cały dom, i jakie kolwiek obowiązki z nim związane, a my.. my tylko z mamą na tym cierpimy.
Jestem jedynaczką, wyprowadziłam się od rodziców, ale widzę, że jest tam coraz gorzej.. mama wpada w depresję, sama mi o tym mówi.. non stop płacze, jest niestabilna emocjonalnie.
Rozmawiałam z nią na temat rozwodu, ma wytłumaczenie... mieszkanie które mają razem, większość rzeczy mają razem.. to chyba strach, że nie poradzi sobie z tym finansowo.. aktualnie nie pracuje, bo zamknęli firmę w której pracowała, ma już 40 lat i nie może znaleźć pracy. Szkoda mi jej, ale nie wiem co mam z tym zrobić.. nie wiem czy powinnam się wtrącać? cholernie mnie to dobija, że tak się dzieje pomiędzy moimi rodzicami, ale niestety jest coraz gorzej z nimi.

ślub cywilny - 23.02.2013
ślub kościelny - 17.08.2013
justsmilee jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując