Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Alior Sync - wasze opinie
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2012-11-16, 20:53   #5
pinaplesss
Zadomowienie

Dot.: Alior Sync - wasze opinie

Konto mam od lipca i jak na razie nie zauważyłam minusów, a wręcz przeciwnie.
Szybko założyłam konto, bo wystarczył elektroniczny wniosek, na którym podałam dane konta jakie posiadam w innym banku. Na tej podstawie otworzyli mi r-k w Alior Sync, bez dodatkowych formalności, nic nie podpisywałam. Kartę do bankomatu dostałam już po kilku dniach. Zwykła bankomatowa (mastercard), a używam jej wszędzie: zakupy zagraniczne, kupowałam bilet samolotowy, płacę zbliżeniowo.
Wypłacam pieniądze we wszystkich bankomatach za free. Nie ma opłat za kartę i konto. Zawsze dostaję (do 15-stego dnia miesiąca) cashback 5% za transakcje robione kartą on-line i płacę z Alior Sync. Parę groszy wpada miesięcznie jako odsetki.
Bardzo podoba mi się kontakt z bankiem, bo w każdej chwili można połączyć się z pracownikiem przez czat, rozmowę audio lub video. Odpowiadają na każde pytanie. Ze 3-4 razy łączyłam się z nimi przez czat, zawsze byli pomocni (i przesadnie mili).
Jak na razie jestem b. zadowolona. Oby trzymali poziom.
Mam też konto w PKO BP i wkurza mnie, że kasują 8,90 zł miesięcznie + opłaty za kartę i pewnie inne, których nie zauważam. Ostatnio wypłaciłam w małej placówce pko bp pieniądze z karty Sync, w kasie, a nie w bankomacie, bo tam go nie było. Bardzo uprzejma Pani, powiedziała, że nie ma problemu, wypłaciła pieniążki, a za kilka dni na wyciągu zobaczyłam, że za tą transakcję zapłaciłam 10zł!!! Rozbój w biały dzień. Nawet nie poinformowała mnie, że skasuje mi taka prowizję. A ja nie zapytałam, bo mi się spieszyło i myslałam, że to będzie max. 5 zł, jak to bywa w bankach. No tak się wkurzyłam na pko bp i rozważam jego zamknięcie. Póki co jestem ostrożna, bo Sync to młody bank i nie wiem czy się nie zmieni, więc trzymam te pko bp (mam od wielu lat), ale już nie jest moim głównym bankiem.
Aha, mam podpiety paypal pod Sync i jest też tam opcja szybkiego doładowania paypala, co też jest na +.
Jeżeli robisz dużo zakupów on-line czy allegro, to załóż sobie konto w Alior Sync. Nic za to nie płacisz, a dostaniesz cashback.
Też się naczytalam o tych technicznych problemach, ale to chyba jakieś bzdury, a może wpisy konkurencji, bo aktywacja konta internetowego i karty była banalna, polegała na wpisaniu kodu, który dostałam na telefon przy pierwszym logowaniu, czy jakos tak, już dokladnie nie pamiętam.

Edytowane przez pinaplesss
Czas edycji: 2012-11-16 o 20:55
pinaplesss jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując