Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Jedne dzieci na świat się pchają, inne mamy w nosie mają - Mamusie XI-XII część XVIII
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2012-11-17, 09:36   #697
Sola1
Zakorzenienie

Dot.: Jedne dzieci na świat się pchają, inne mamy w nosie mają - Mamusie XI-XII część

Cytat:
Napisane przez Mojitooo Pokaż wiadomość
Dzien doberek

uwaga mialam sen, ze Solai Czarnamadonna rodzily

wiem, ze Sola ma jeszcze troszke czasu, no ale Czarna- Lutycka na Ciebie czeka

Ciekawe czy się sprawdzi

Razem naraz rodziłyśmy, czy jakoś jedna po drugiej?

Ja już w sumie jestem donoszona, choć wolałabym poczekać do grudnia.
Plizzzzz tylko, żeby to było to w pon i wt. - ewentualnie po południu.

Cytat:
Napisane przez judkama Pokaż wiadomość
Sms od Agasobo:

"Czekam na obchód pewnie dadzą mi oxy, bo nic się nie dzieje. Wody się sączą, rano pobierali mi mocz jakąś rurką i chyba mi coś uszkodzili, bo mnie boli przy sikaniu. Musicie się zaopatrzyć w tony popcornu, bo zanim urodzę to chyba jeszcze trochę minie. Buziaki i pozdrowienia dla wszystkich"

takze biedulka jeszcze czeka, : kciuki::k ciuki::kc iuki:
Współczuję i trzymam kciuki
Aga pisała, że do 18-go ma jeszcze trochę czasu, ale ja jej życzę, żeby jednak urodziła szybciej.

Cytat:
Napisane przez kaaamila1 Pokaż wiadomość
Biedna..ja myślałam, ze już ma Antosia w ramionach.. To zaciskam kciuki aby szybko się rozwinęła akcja !!!

......................... ....

Dziewczyny oglądam własnie na allegro karuzele do łóżeczka..wiem, ze dużo z Was kupiło fisher price..ale znalazłam również fajną z Tiny Love..Może któraś ma i może coś wiecej o niej napisac..Są dwa rodzaje- Rośnij z muzyką i Mała księżniczka.
Mi się wydaje, że ta druga z uwagi na kolory. Podobno dobrze jest jak maluch ma na początku takie konkretne kolory i są to: zielony, niebieski, żółty i pomarańczowy ( czy czerwony) - jakoś wpływa to na wzrok czy bardziej przyciąga to uwagę dziecka i żeby nie było za dużo rzeczy naraz. Ktoś kiedyś o tym pisał.

Ja kupiłam póki co taką prostą karuzelkę bez bajerów, ale właśnie z takimi kolorami i z pozytywką z Baby Ono. Mogłaby mieć różne zwierzątka, ale ja kupowałam w sklepie stacjonarnym i nie było akurat takiej wersji.

http://r.twenga.pl/g3.php?pg=VDs1MzE...Mg%3D%3D&dac=1

Cytat:
Napisane przez Mojitooo Pokaż wiadomość
laski a co do tych karuzelek i mat to tez tak mysle...bo jeszcze sa te lezaczki bujaczki, ale to chyba na poczatku niepraktyczne, co? bo niemowlak i tak raczej w lozeczku na poczatku lezy i lepiej na macie niz w takim lezaczku. sama nie wiem
U mnie na sr rehabilitantka powiedziała, że w tych bujaczkach na początku nie powinno spędzać więcej czasu niż godzinę - tak jak przy fotelikach samochodowych, bo one nie rozkładają się do końca na leżąco. Stwierdziłam zatem że nie będę kupować, bo w razie czego wykorzystam fotelik sam., który i tak będzie w domu.

Dlatego ja stawiam na matę i myślę, że to fajna sprawa, a dla dziecka jakaś odmiana Ale jeszcze nie wiem jaką kupię.
Sola1 jest offline Zgłoś do moderatora