Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - fora internetowe - szamba dla frustratów?
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2007-02-23, 11:34   #82
misiapisia
Wtajemniczenie

Dot.: fora internetowe - szamba dla frustratów?

Cytat:
Napisane przez tama Pokaż wiadomość
To może ja się wypowiem krótko, bo wspomniane przez Ciebie dziewczyny, które bronią się przed zakładaniem nowych wątków - to ja we własnej osobie.

Wiesz, Hecate - między jechaniem po kimś jak po ostatnim żałosnym popychadle a sztuczną atmosferą harmonii i lukru naprawdę jest jeszcze wiele różnych sposobów komentowania i prowadzenia dyskusji.
Krytyka nie musi robić ostatniego idioty z osoby, która tylko grzecznie (i z zakłopotaniem) pyta, by nie błądzić.
Banalny wg Ciebie problem - JEJ może spędzać sen z powiek, a Twoje pełne politowania wygnanie do biblioteki (z naciskiem na politowanie a nie na bibliotekę) to żadna pomoc. Może co najwyżej manifestacja Twojej miażdżącej przewagi intelektualnej. Ale jeśli ktoś takiej manifestacji potrzebuje - to frustrat właśnie.
Ja nic przeciwko ironii nie mam - ba! nawet mi się te szpilki w mistrzowskim wykonaniu niektórych osób bardzo podobają.
Ale między ironią a SZYDERSTWEM jest pewna różnica. I to wcale nie taka drobna.
Tak jak napisałaś: dziś ja, a jutro Ty, więc, kurczę, trochę pokory.
I empatii odrobinę.

P.S. Wybacz 2 os. l. poj. w niektórych miejscach - tylko umownym adresatem tam byłaś.
Baaaardzo madrze napisane, chyba nie moznaby tego lepiej przedstawic (gdyby na forum byly jakies punkty reputacji dostalabys plusa).
misiapisia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując