Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Jedne dzieci na świat się pchają, inne mamy w nosie mają - Mamusie XI-XII część XVIII
Podgląd pojedynczej wiadomości

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-11-19, 13:58   #1408
Sola1
Zakorzenienie

Dot.: Jedne dzieci na świat się pchają, inne mamy w nosie mają - Mamusie XI-XII część

Cytat:
Napisane przez Mojitooo Pokaż wiadomość

ja tez mam problem z butami. moje sztyblety wkladam, ale sa ciasne. kozaki-zapomnij. wczoraj chcialam przymierzyc moje botki na obcasie to nie moglam wsadzic stopy. spuchniete mam palce i ogolnie stopy cale troche tez. tak samo palce u rak- wygladaja jak male serdelki

Ja póki co pocieszam się tym:
"Choć trudno ci w to uwierzyć, obrzęki nie są tylko po to, by uprzykrzyć ci życie. Gdy pojawiają się po 36. tygodniu ciąży, potraktuj je jak wiadomość od organizmu: „Jestem gotowy do narodzin dzidziusia”. Gotowy, czyli przygotowany na różne okoliczności, np. na utratę sporej ilości krwi w czasie porodu. Zgromadzona w tkankach woda zostaje wtedy wchłonięta do naczyń krwionośnych, likwidując tym samym straty płynów ustrojowych. Inna przyczyna opuchlizny to zwiększona objętość krwi w czasie ciąży (o około 20 proc., czyli od jednego do półtora litra) – potrzebuje jej przede wszystkim macica i łożysko. "

http://ciazaporod.pl/ciaza_ciaza_dol...ykul,4771.html

Cytat:
Napisane przez dzika_kaka Pokaż wiadomość
Ja to nawet w kaloszach jestem na styk
:
Dobrze, że nie mam kaloszy, bo to rzeczywiście może być dobijające
Sola1 jest offline Zgłoś do moderatora