2012-11-19, 15:25
|
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XV
Cytat:
Napisane przez pani22ka
chyba bym chciala krazek lub zaszycie...
ooo... u mnie nie bylo na to szans... "za mloda" ciaza... dostalam 10 dni L4...
Trzymam kciuki za formalnosci
ogladam wlasnie w TV. straszna historia...
|
Skrocony urlop macierzynski przysluguje bez wzgledu na wiek ciazy.
Dziecko jest wg polskiego prawa od momentu zaplodnienia i jak zalatwisz wszystkie formalnosci (karta ze szpitala, badania genetyczne platne w kierunku plci, akt urodzenia matrwego dziecka z USC) to nalezy sie i urlop macierzynski skrocony i zasilek pogrzebowy, nie wazne czy bylas w 5 tc czy np w 25tc.
Dobrze jest znac swoje prawa. Ale zanim je poznalaam to przeczytalam sporo na ten temat. Jakbym przez to nie przebrnela to tez bym nie miala o niczym pojecia, bo nikt o tym nie chce informowac, a ZUS zaciesza, ze nikt nic nie wie i nikt nie chce zadnej kasy. Niewiedza dziewczyn roniących jest po prostu ZUS0wi na reke  I to jest przykre...
Cytat:
Napisane przez Maga83
Na pewno ten etap minie, przestaniesz płakać, ale w sercu pozostanie to na zawsze. Trzymaj się 
|
Masz racje, moje pierworodne dziecko pozostanie w moim sercu na zawsze. Ciesze sie takze z faktu, ze zdecydowalam sie je pochowac. Bede miala miejsce, gdzie zapale lampke, pomodle sie i czasami bede mogla zaplakac... Eh, to wszystko jest bardzo trudne
Edytowane przez elizabarbara
Czas edycji: 2012-11-19 o 15:29
|
|
|