2012-11-20, 15:31
|
|
|
zawsze mam racje
|
Dot.: Studia prawnicze w 3 lata- Gdański eksperyment
Cytat:
Napisane przez Marwari
osobiście uważam, że mgr prawa i tak już jest za dużo...
|
Dokładnie.
Nie wiem gdzie się wszyscy zamierzają podziać, nawet jak się uda jednemu z drugim przejść przez aplikację i asesurę i zostać notariuszem (którą niby mają znieść) to gdzie się wszyscy wchłoną...
Że o takich magistrach bez pójścia dalej nie wspomnę.
Chyba, że ktoś chce pracować po prawie za 1500 zł 
A ten pomysł to chyba dla zamydlenia oczu. Bo skończy ktoś zbyt oblegany kierunek, nie pójdzie mu, to pomyśli 'o prawo sobie skończę i wtedy świat stanie przede mną otworem'
A potem mamy całe to oszukane pokolenie itd 
Jak dla mnie lepiej by było, gdyby ilość miejsc na różnych kierunkach miała swoje ograniczenia, ale za to żeby dla tych którzy takie studia skończą były spore szansę na pracę w zawodzie i dobrą płacę.
A nie, że tysiące ludzi kończą studia i kończą w pracy, którą mogliby wykonywać po liceum.
---------- Dopisano o 15:31 ---------- Poprzedni post napisano o 15:06 ----------
Cytat:
Napisane przez NinaSimone
Uwazam, ze 3 lata to zdecydowanie za malo.. zwlaszcza, ze wczesniej bylo sie oderwanym od tematu. Jestem studentka prawa system 5letni dziennie.
|
Teraz jest 5, ale co z tego jak niektórzy te studia kończą i wiedzą wszystko, a jednocześnie nic I jeszcze są przekonani o swojej nieomylności, oraz o tym, że mając wiedzę prawniczą poradzą sobie w każdym urzędzie itd, że napiszą pismo z paragrafami to każdy padnie na kolana i nie wiem co jeszcze.
|
|
|