Wątek
:
DZiECIACZKI 2004
Podgląd pojedynczej wiadomości
2007-02-23, 21:27
#
146
ewa74
Przyczajenie
Dot.: DZiECIACZKI 2004
Witajcie!
Co do zasypiania to sama nie wiem jak jest lepiej. Moja córeczka zasypia raz przy zaświeconym świetle, a raz przy zgaszonym. Może to zależy od tego jak dziecko spędziło dzień, jaki ma nastrój. Ale zawsze na noc zostawiam jej zaświeconą małą lampkę w korytarzyku.
Bywa, że w nocy się obudzi i wtedy czasami przychodzi do nas.
Dzięki za rady co do smoczka. Postaram się je wykorzystać. Chociaż może jeszcze nie w tej chwili. Dopiero miesiąc temu odstawiłam ją od piersi i może na odstawienie smoczka nie jest jeszcze gotowa.
Za to pożegnanie z pieluszką poszło nam gładko. W ubiegłym roku, latem, jak było ciepło nie zakładałam jej pieluszki. Kilka razy posiusiała się w majteczki ale kilka razy udało mi się ją posadzić na nocniczku w odpowiednim momencie. I załapała!!!!!!! Miała, owszem, jeszcze kilka "wpadek" ale nauczyła się korzystać z nocnika w ciągu zaledwie jednego tygodnia. Byłam z niej bardzo dumna! A na noc przestałam jej zakładać pieluszkę od razu jak przestała z niej korzystać w dzień. I do tej pory zesiusiała się w łóżko tylko raz i to w dodatku jak wyjechaliśmy na wczasy.
Pozdrawiam wszystkie mamusie
.
ewa74
Pokaż profil użytkownika
Wyślij prywatną wiadomość do ewa74
Znajdź więcej postów ewa74