Dot.: Czas pędzi jak szalony, w przyszłym roku będą z nas żony! PM 2013 cz. 31
Cytat:
Napisane przez Kyiia
Wiem że można kupić gotowe paseczki, jednak wydawały mi się one za kruche. Nie było napisane z czego są dokładnie ale w dotyku tak jak zwykły najtańszy papier kolorowy. A ja wolałabym coś o nieco większej gramaturze. Żeby było sztywniejsze i nie rozpadło się przy pierwszej próbie włożenia/wyjęcia z koperty  No i mimo wszystko nie znalazłam nigdzie pasków w takich kolorach na jakich mi zależało. Trochę poszperałam na alledrogo... byłam w kilku sklepach i hurtowniach papierniczych. Uniwersalne kolory i owszem, ale te które ja chce tylko w mixie można dostać. A po co mi mix kupować skoro wykorzystam tylko jeden kolor? W dodatku na ile mi taki jeden mix wystarczy skoro musimy zrobić około 100 zaproszeń  Wolę kupić papier i sama go ciąć. Gilotynę mam w domu, ale niestety większego formatu jak a4 nie przetnę. A znowu nie będę rozcinać kartek żeby po pocięciu je od nowa sklejać skoro taka długości a4 będzie za krótka 
|
Gramatury są różne, ale co do kolorów masz rację, że zazwyczaj jest mix i trudno dobrać akurat ten jeden wymarzony kolor.
Szkoda, że nie masz większej gilotyny, bo nią się bardzo wygodnie wycina te paski. To powodzenia w poszukiwaniach niszczarki 
A w jakich kolorach chcecie i jakie wzory?